Palkittu politiikan aikakauslehti
72€/6kk

Kotimaa

Nuorten osaamista valottavan Pisa-tutkimuksen tulokset julkaistaan tänään

LEHTIKUVA / HEIKKI SAUKKOMAA

OECD-maiden nuorten osaamista selvittävän Pisa 2022 -tutkimuksen tulokset julkaistaan tänään puolen päivän aikaan.

DEMOKRAATTI/STT

Demokraatti

PISA-tutkimusohjelma selvittää OECD-maiden 15-vuotiaiden nuorten osaamista yleensä kolmen vuoden välein. Vuonna 2021 tutkimuksen toteutusta kuitenkin lykättiin koronatilanteen vuoksi vuodella eteenpäin.

Pisa-tutkimus toteutettiin vuonna 2022 jo kahdeksannen kerran. Suomalaisnuorten pistemäärien keskiarvot Pisa-tutkimuksissa ovat laskeneet melko tasaisesti vuosituhannen alun huippuvuosista.

EDELLISESSÄ tutkimuksessa vuonna 2018 suomalaisnuorten osaaminen lukutaidossa ja luonnontieteissä oli kolmanneksi parasta muihin OECD-maihin verrattuna.

2000-luvun ensimmäisellä vuosikymmenellä Suomi oli matematiikan osaamisessa kahdella tutkimuskerralla paras OECD-maa, mutta vuonna 2018 vasta 11. sijalla.

Edellisellä tutkimuskerralla suomalaisnuorten keskiarvopistemäärä oli huippuvuosiamme perässä 27 pistettä lukutaidossa ja 41 pistettä sekä matematiikassa että luonnontieteissä.

Jaa tämä artikkeli

Kommentit

Artikkeleita voi kommentoida yhden vuorokauden ajan julkaisuhetkestä. Kirjoita asiallisesti ja muita kunnioittaen. Ylläpito pidättää oikeuden poistaa sopimattomat viestit ja estää kirjoittajaa kommentoimasta.

Sähköpostiosoitteesi

Toimituksen valinnat

Toimituksen valinnat

Demokraatti

päätoimittaja: Petri Korhonen
Lähetä juttuvinkki →

Toimitus: PL 338, 00531 Helsinki, puh. 09 701 041

Arbetarbladet

chefredaktör: Topi Lappalainen
Kontakt →

Redaktion: Broholmsgatan 18-20 C, 00531 Helsingfors

Tietosuoja-asetukset

2018 DEMOKRAATTI
TIETOSUOJA- ja REKISTERISELOSTE