Palkittu politiikan aikakauslehti
41€/4kk

Politiikka

Nyt puhuu perustuslakivaliokunnan keskustalainen jäsen – Suomenmaa: ”Kukin teki oman juridisen arvionsa”

LEHTIKUVA / HEIKKI SAUKKOMAA

Perustuslakivaliokuntaan kuuluva kansanedustaja Mikko Kinnunen (kesk.) tähdentää Suomenmaa-lehdelle keskustalaisten valiokunnan jäsenten tehneen itsenäiset päätökset EU:n elpymispakettia koskevassa valiokunnan äänestyksessä.

DEMOKRAATTI

Demokraatti

Perustuslakivaliokunta päätti tänään äänin 9-8, että elpymispaketin läpimeno edellyttää eduskunnan täysistunnossa 2/3:n enemmistöä tavanomaisen yksinkertaisen enemmistön sijaan.

Valiokunnan kaikki kolme keskustalaista jäsentä äänesti yhteisessä rintamassa kokoomuksen ja perussuomalaisten edustajien kanssa 2/3:n enemmistön puolesta.

Kinnusen mukaan keskustalaiset eivät saaneet puolueen suunnasta minkäänlaista ohjausta.

– Me valiokunnan keskustalaiset jäsenet emme myöskään keskenämme tehneet mitään ryhmäpäätöstä. Kukin teki oman juridisen arvionsa, kuten perustuslakivaliokunnassa pitääkin tehdä, Kinnunen kertoo Suomenmaalle.

2/3:n enemmistöä kannattivat keskustan kansanedustajat Petri Honkonen, Mikko Kinnunen ja Ari Torniainen.

Äänestyksen hävisi yksinkertaista enemmistöä kannattaneiden vastalause. Eriävän mielipiteen puolesta äänestivät valiokunnan puheenjohtaja Antti Rinne (sd.), vihreiden edustajat Outi Alanko-Kahiluoto ja Bella Forsgrén, SDP:n kansanedustajat Jukka Gustafsson, Maria Guzenina ja Johannes Koskinen, vasemmistoliiton Anna Kontula ja RKP:n Mats Löfström.

Valiokunnan puheenjohtaja Rinne luonnehti päätöstä aiemmin Demokraatille vakavaksi.

– Tämä on vakava tilanne ja edellyttää nyt sitten eduskunnassa todella vakavaa pohdintaa sen suhteen, että ne vaikutukset, jos elpymispaketti tulisi hylättyä eduskunnassa, ovat todella kansantalouden mittakaavassa vakavia. Samalla ne vaikuttavat hylätyksi tullessaan merkittävästi Suomen kansainväliseen asemaan erityisesti Euroopan unionissa, Rinne sanoi.

Jaa tämä artikkeli

Kommentit

Artikkeleita voi kommentoida yhden vuorokauden ajan julkaisuhetkestä. Kirjoita asiallisesti ja muita kunnioittaen. Ylläpito pidättää oikeuden poistaa sopimattomat viestit ja estää kirjoittajaa kommentoimasta.

Sähköpostiosoitteesi

Toimituksen valinnat

Palkittu politiikan aikakauslehti
41€/4kk

Huomasitko nämä?

Pasi Kuoppamäki

Kolumnit
12.5.2021
Valtaosalla suomalaisia on aiempaa enemmän talletuksia – monessa tapauksessa olisi kaikkien osapuolien kannalta järkevää laittaa raha kiertämään
Lue lisää

Luetuimmat

Uusimmat

Toimituksen valinnat

Demokraatti

va. päätoimittaja: Rane Aunimo
Lähetä juttuvinkki →

Toimitus: PL 338, 00531 Helsinki, puh. 09 701 041

Arbetarbladet

Tf. chefredaktör: Topi Lappalainen
Kontakt →

Redaktion: Broholmsgatan 18-20 C, 00531 Helsingfors

Tietosuoja-asetukset

2018 DEMOKRAATTI
TIETOSUOJA- ja REKISTERISELOSTE