Palkittu politiikan aikakauslehti
72€/6kk

Kotimaa

Oikeusoppineet USU:ssa tyttöjen silpomisesta: “Ei tarpeellista kriminalisoida rikoslaissa”

Rikosoikeuden asiantuntijat eivät pidä tarpeellisena tyttöjen sukupuolielinten silpomisen kriminalisointia rikoslaissa, kertoi Uutissuomalainen maanantaina. Perhe- ja peruspalveluministeri Annika Saarikko (kesk.) esitti elokuussa, että asiaan tulisi harkita erillistä lakia.

Rikos- ja prosessioikeuden professori Matti Tolvanen Itä-Suomen yliopistosta sanoo, että törkeän pahoinpitelyn tunnusmerkistö kattaa ilmiön riittävästi. Lisäksi esimerkiksi Helsingin yliopiston rikosoikeuden apulaisprofessorin Sakari Melanderin mukaan lähtökohtaisesti tulisi välttää erilliskriminalisointeja, jotka eivät tuo tarkennusta rangaistavan käyttäytymisen alaan.

Fenix Helsinki -yhdistyksen syyskuussa julkaisemasta selvityksestä kävi ilmi, että tyttöjä viedään Suomesta ulkomaille sukupuolielinten silpomiseen.

Jaa tämä artikkeli

Kommentit

Artikkeleita voi kommentoida yhden vuorokauden ajan julkaisuhetkestä. Kirjoita asiallisesti ja muita kunnioittaen. Ylläpito pidättää oikeuden poistaa sopimattomat viestit ja estää kirjoittajaa kommentoimasta.

Sähköpostiosoitteesi

Toimituksen valinnat

Demokraatti

päätoimittaja: Petri Korhonen
Lähetä juttuvinkki →

Toimitus: PL 338, 00531 Helsinki, puh. 09 701 041

Arbetarbladet

chefredaktör: Topi Lappalainen
Kontakt →

Redaktion: Broholmsgatan 18-20 C, 00531 Helsingfors

Tietosuoja-asetukset

2018 DEMOKRAATTI
TIETOSUOJA- ja REKISTERISELOSTE