Palkittu politiikan aikakauslehti
72€/6kk

Politiikka

Orpo kommentoi kuohuttanutta lausuntoaan: “Saattaa olla siinä jutussa jonkin verran myöskin toimittajan näkemystä”

LEHTIKUVA / ANTTI AIMO-KOIVISTO

Pääministeri Petteri Orpo (kok.) kohahdutti hiljattain Politico-lehden haastattelussa toteamalla, ettei kokoomuksen päähallituskumppani perussuomalaiset “enää ole” laitaoikeistolainen puolue. Samassa yhteydessä Orpo totesi maltillistaneensa perussuomalaiset antamalla puolueelle ministerin salkkuja hallituksessaan.

Johannes Ijäs

Demokraatti

Orpo kommentoi sanomisiaan tänään medialle tiedotustilaisuudessa, jossa oli kyse hallituksen rasisminvastaista tiedonantoa seuranneesta pyöreän pöydän keskustelusta.

Orpolle esitettiin tiedotustilaisuudessa hänen Politicon repliikin pohjalta kysymys, milloin perussuomalaiset lakkasi olemasta äärioikeistolainen puolue.

Orpon mukaan “saattaa olla siinä jutussa jonkin verran myöskin toimittajan näkemystä”.

– Minä totesin hänelle, että perussuomalaiset ei ole äärioikeistolainen puolue. En muista käytinkö sanaa “enää” vai en, mutta minusta eivät ole äärioikeistolainen puolue. Jos minä vertaan eurooppalaisiin äärioikeistolaisiin puolueisiin, ero on valtava. Perussuomalaiset on sitoutunut hallitusohjelmaan, jossa on selkeitä linjauksia. Me olemme tehneet hyvää yhteistyötä, muun muassa puolustettu Euroopan tasolla oikeusvaltioperiaatetta, demokratiaa, ylipäänsä Euroopan unionin peruspilareita ja Suomen EU-jäsenyyttä.

Orpo painotti seisovansa sanojensa takana.

– Mielestäni he eivät ole äärioikeistolainen puolue.

Lisää aiheesta

Orpo käytti sanaa “far-right” Politicon haastattelussa. Sana voidaan kääntää äärioikeiston ohella myös laitaoikeistoksi.

– Perussuomalaiset on aina ollut talouskeskustalainen, kansalliskonservatiivinen työväenpuolue, perussuomalaisten eduskuntaryhmän puheenjohtaja Jani Mäkelä linjasi hiljattain.

Jaa tämä artikkeli

Kommentit

Artikkeleita voi kommentoida yhden vuorokauden ajan julkaisuhetkestä. Kirjoita asiallisesti ja muita kunnioittaen. Ylläpito pidättää oikeuden poistaa sopimattomat viestit ja estää kirjoittajaa kommentoimasta.

Sähköpostiosoitteesi

Toimituksen valinnat

Demokraatti

päätoimittaja: Petri Korhonen
Lähetä juttuvinkki →

Toimitus: PL 338, 00531 Helsinki, puh. 09 701 041

Arbetarbladet

chefredaktör: Topi Lappalainen
Kontakt →

Redaktion: Broholmsgatan 18-20 C, 00531 Helsingfors

Tietosuoja-asetukset

2018 DEMOKRAATTI
TIETOSUOJA- ja REKISTERISELOSTE