Palkittu politiikan aikakauslehti
72€/6kk

Politiikka

Pelätty “aktiivimalli 2” sai uuden kivemman nimen – sisällöstä Lindström ei pukahda mitään

Työministeri Jari Lindström (sin.) lupailee päätöksiä aktiivisen työnhaun mallista eli niin kutsutusta aktiivimalli kakkosesta ennen kesää. Lindström kertoi asiasta Ylen A-teema-ohjelmassa.

– Kyllä se on näitä aikoja, kun siitä tulee päätös, koska me olemme sitoutuneet siihen, että tuodaan se ennen kesää eduskuntaan.

Ministerin mukaan malli on parhaillaan poliittisessa prosessissa ja siihen on tehty “aika paljon” muutoksia.

– Sitä on muutettu paljon helpompaan, byrokratiaa vähentävään suuntaan ja ennen kaikkea siihen suuntaan, että luotetaan ihmisiin ja heidän omiin ilmoituksiinsa.

Lindström ei kertonut valmisteltavan mallin yksityiskohdista. Hän ei myöskään kertonut siitä, onko mukana esimerkiksi edelleen vaatimus hakea töitä keskimäärin kerran viikossa karenssin uhalla.

Ministeri kuitenkin kertoi, että malli on saanut uuden nimen.

– Tästähän on tullut kirosana, tästä aktiivimallista, niin me olemme keksineet sille sellaisen nimen kuin omaehtoisen työnhaun malli.

Työ- ja elinkeinoministeriö tviittasi illalla, että omatoimisen työnhaun mallia on kehitetty lausuntokieroksella saadun palautteen perusteella.

Jaa tämä artikkeli

Kommentit

Artikkeleita voi kommentoida yhden vuorokauden ajan julkaisuhetkestä. Kirjoita asiallisesti ja muita kunnioittaen. Ylläpito pidättää oikeuden poistaa sopimattomat viestit ja estää kirjoittajaa kommentoimasta.

Sähköpostiosoitteesi

Toimituksen valinnat

Toimituksen valinnat

Demokraatti

päätoimittaja: Petri Korhonen
Lähetä juttuvinkki →

Toimitus: PL 338, 00531 Helsinki, puh. 09 701 041

Arbetarbladet

chefredaktör: Topi Lappalainen
Kontakt →

Redaktion: Broholmsgatan 18-20 C, 00531 Helsingfors

Tietosuoja-asetukset

2018 DEMOKRAATTI
TIETOSUOJA- ja REKISTERISELOSTE