Politiikka

Perussuomalaiset: Kaikki puolueet vaatimaan tuulivoimaselvitystä – Putkonen: ”Kunnanvaltuustot suuressa roolissa”

Lehtikuva
Lehtikuva

Perussuomalaisten eduskuntaryhmän varapuheenjohtaja Leena Meri haastoi Tuumaustunnilla kaikki eduskuntapuolueet mukaan vaatimaan selvitystä tuulivoiman terveysvaikutuksista.

Meren mukaan puolueiden pitäisi sitoutua myös laittamaan tuulivoimakaavat ja rakentamisluvat jäihin ennen selvityksen valmistumista. Samoin jo käynnissä olevien voimaloiden toiminnan keskeyttämistä tulisi perussuomalaisten mukaan harkita paikallisesti.

Tuulivoiman väitettyihin haittoihin keskittyvää teemaa oli pohjustamassa myös kaksi kokemusasiantuntijaa, jotka todistivat ihmisten ja tuotantoeläinten saamista monenkirjavista oireista ja väittivät niiden johtuvan tuulivoiman matalataajuuksisista infraäänistä.

– Me ollaan aina sellainen puolue, että lähdemme kansalaisten asialle. Kenen leipää syöt, sen lauluja laulat, Meri sanoi.

Työmies Putkonen myönsi perussuomalaisten olevan hankkeessaan puolueena yksin ja vertasi tilannetta haja-asutusalueiden jätevesiasetukseen eli niin sanottuun ”paskalakiin”, jota perussuomalaiset vastustivat 2011 eduskuntavaalien alla.

Hän myös korosti kuntien asemaa tuulivoimakysymyksen ratkaisemisessa.

– Kunnanvaltuustot ovat tässä erittäin suuressa roolissa.

Jakoa

Jaa tämä artikkeli

Viikon 38 Demokraatti
ANI SUORASUU - Ann Selinille ei ryppyillä
VARAA PAREMPAAN - Eveliina Heinäluoma haluaa herättää puolueet Helsingissä
KUIN ERI PLANEELTA - SDP:n ja hallituksen sote-linjat eivät kohtaa
Seuraa Meitä:
Lisää aiheesta:

Kommentit

Toimituksen valinta


Luetuimmat