Palkittu politiikan aikakauslehti
41€/4kk

Politiikka

Perussuomalaisten EU-politiikalle arvostelua Heinäluomilta: ”Aika epätoivoinen”

Jari Soini
Eveliina Heinäluoma ja Eero Heinäluoma.

Kansanedustaja Eveliina Heinäluoman (sd.) ja europarlamenttaarikko Eero Heinäluoma, tytär ja isä, ovat jatkaneet podcast-sarjaansa Heinäluomat – et ikinä arvaa.

DEMOKRAATTI

Demokraatti

Viime viikonloppuna alkaneen podcast-sarjan käsittelyssä ovat kuluvana viikonloppuna niin jälleen niin Euroopan, eduskunnan kuin Helsingin kaupunginkin aiheet sekä isän ja tyttären henkilökohtaiset asiat.

SDP:n eduskuntaryhmän ryhmäpuheen kuluneella viikolla lähetekeskustelussa valtioneuvoston selonteosta EU-politiikasta käytti Eveliina Heinäluoma.

Eveliina Heinäluoma sanoo podcastissa, etteivät perussuomalaiset suostuneet koko puolentoistatunnin aikana kertomaan vastausta hyvin yksinkertaiseen kysymykseen, että kannattavatko he Suomen EU-eroa.

Eero Heinäluoma toteaa keskustelun olleen ”kiusallista katsottavaa”.

– Siinä oli selvästi sovittu puolustuslinjaksi se, että ryhmäpuheenjohtaja Tavio (ps.)  oli sillä kannalla, että kun ei kerran asialistassa eduskunnan istuntosalin työjärjestyksessä lue perussuomalaisten EU-ohjelma, niin he eivät voi kertoa, mikä se heidän kantansa on. Minusta se oli aika epätoivoinen, Eero Heinäluoma kuvaa näkemäänsä.

Hän uskoo, ettei asiasta puhuttu siksi, että perussuomalaisissa on kahta linjaa Suomen EU-jäsenyydestä.

Podcastissa Eero Heinäluoma viittaa myös Hjallis Harkimon (liik.) viikolla julkaisemaan podcastiin.

– Siinä todellakin Halla-aho sanoi, että ei tämä nyt oikeastaan olekaan ajankohtainen tämä ero.

Iltalehti uutisoi podcastista, jonka mukaan perussuomalaisten puheenjohtaja Jussi Halla-aho ei kannata Suomen välitöntä EU-eroa.

– En tällä hetkellä lähtisi ajamaan kovin voimakkaasti eroamista Euroopan unionista. Mielestäni olisi parempi, että Suomi näyttäisi esimerkkiä Euroopan unionissa, Halla-aho sanoi Harkimolle.

Eero Heinäluoma sanoi osanneensa odottaa Halla-aholta tällaista kantaa. Heinäluoma viittaa podcastissa Italian politiikkaan, jossa Italian Lega-puolueen puheenjohtaja Matteo Salvini on uudessa poliittisessa kontekstissa kääntynyt EU-myönteisemmäksi.

Eveliina Heinäluoma pohtii podcastissa, olisivatko Italian talousvaikeudet Legan muuttuneen kannan takana.

– Ei sekään niinkään vaan se havainto, että kuitenkin italialaisten suuri enemmistö kokee, että Eurooppa-yhteys on heille tärkeä ja siinä halutaan pysyä mukana, Eero Heinäluoma näkee.

Lega ja perussuomalaiset ovat EU-parlamentissa samassa ryhmässä.

Heinäluomien käsittelyssä on myös perussuomalaisten asuntopolitiikka Helsingin kaupunginvaltuustossa. Sille he löytävät malliksi keskustalaisen Paavo Väyrysen.

Jaa tämä artikkeli

Kommentit

Artikkeleita voi kommentoida yhden vuorokauden ajan julkaisuhetkestä. Kirjoita asiallisesti ja muita kunnioittaen. Ylläpito pidättää oikeuden poistaa sopimattomat viestit ja estää kirjoittajaa kommentoimasta.

Sähköpostiosoitteesi

Toimituksen valinnat

Palkittu politiikan aikakauslehti
41€/4kk

Toimituksen valinta

Simo Alastalo

Politiikka
12.4.2021
HSY:n hallitus ryhtyy savustamaan eroamasta kieltäytynyttä toimitusjohtajaa ulos – pitää erottamista poliittisena jahtina
Lue lisää

Luetuimmat

Uusimmat

Toimituksen valinnat

Demokraatti

va. päätoimittaja: Rane Aunimo
Lähetä juttuvinkki →

Toimitus: PL 338, 00531 Helsinki, puh. 09 701 041

Arbetarbladet

Tf. chefredaktör: Topi Lappalainen
Kontakt →

Redaktion: Broholmsgatan 18-20 C, 00531 Helsingfors

Tietosuoja-asetukset

2018 DEMOKRAATTI
TIETOSUOJA- ja REKISTERISELOSTE