Palkittu politiikan aikakauslehti
41€/4kk

Politiikka

Perustuslakivaliokunnan raju päätös syntyi äänin 9-8 – näin äänestettiin

LEHTIKUVA / HEIKKI SAUKKOMAA

Perustuslakivaliokunnan kanta EU:n elpymispakettia koskevan eduskunnan päätöksen edellyttämästä enemmistöstä ei ollut yksimielinen.

DEMOKRAATTI/STT

Demokraatti

SDP:tä, vihreitä, vasemmistoliittoa ja RKP:tä edustavat valiokunnan jäsenet jättivät lausuntoon yhteisen eriävän mielipiteen. Eriävän mielipiteen mukaan eduskunta olisi voinut hyväksyä elpymispaketin yksinkertaisella enemmistöllä.

Eriävän mielipiteen puolesta äänestivät valiokunnan puheenjohtaja Antti Rinne (sd.), vihreiden edustajat Outi Alanko-Kahiluoto ja Bella Forsgrén, SDP:n kansanedustajat Jukka Gustafsson, Maria Guzenina ja Johannes Koskinen, vasemmistoliiton Anna Kontula ja RKP:n Mats Löfström.

Perustuslakivaliokunnan kannaksi muodostui äänestyksessä kuitenkin 2/3:n enemmistö, jolloin paketin hyväksyminen vaatii tukea oppositiosta. Käytännössä ainoa puolue, joka elpymispakettia voisi oppositiossa tukea on kokoomus.

2/3:n enemmistöä kannattivat kokoomuksen ja perussuomalaisten edustajien lisäksi keskustan kansanedustajat Petri Honkonen, Mikko Kinnunen ja Ari Torniainen.

Äänet jakautuivat 9-8.

Jaa tämä artikkeli

Kommentit

Artikkeleita voi kommentoida yhden vuorokauden ajan julkaisuhetkestä. Kirjoita asiallisesti ja muita kunnioittaen. Ylläpito pidättää oikeuden poistaa sopimattomat viestit ja estää kirjoittajaa kommentoimasta.

Sähköpostiosoitteesi

Toimituksen valinnat

Palkittu politiikan aikakauslehti
41€/4kk

Huomasitko nämä?

Pasi Kuoppamäki

Kolumnit
12.5.2021
Valtaosalla suomalaisia on aiempaa enemmän talletuksia – monessa tapauksessa olisi kaikkien osapuolien kannalta järkevää laittaa raha kiertämään
Lue lisää

Luetuimmat

Uusimmat

Toimituksen valinnat

Demokraatti

va. päätoimittaja: Rane Aunimo
Lähetä juttuvinkki →

Toimitus: PL 338, 00531 Helsinki, puh. 09 701 041

Arbetarbladet

Tf. chefredaktör: Topi Lappalainen
Kontakt →

Redaktion: Broholmsgatan 18-20 C, 00531 Helsingfors

Tietosuoja-asetukset

2018 DEMOKRAATTI
TIETOSUOJA- ja REKISTERISELOSTE