Palkittu politiikan aikakauslehti
72€/6kk

Politiikka

Petteri Orpo kommentoi ydinaseita

LEHTIKUVA / ANTTI AIMO-KOIVISTO

Pääministeri Petteri Orpon (kok.) mukaan ydinaseet saattavat olla sotilasliitto Naton kaikkein tärkein pelote. Orpo kommentoi asiaa lehdistötilaisuudessa vierailullaan Latvian pääkaupungissa Riiassa tänään.

DEMOKRAATTI/STT

Demokraatti

Orpolta kysyttiin tilaisuudessa, mikä on Suomen kanta Naton taktisten ydinaseiden sijoitteluun. Kysymyksen esittäneen toimittajan mukaan asia saattaa nousta esiin Naton huippukokouksessa kesällä Yhdysvalloissa.

Orpo ei vastannut kysymykseen suoraan vaan tyytyi korostamaan ydinasepelotteen tärkeyttä sotilasliitolle.

-  Ydinaseet ovat erittäin tärkeä osa Naton pelotetta. Ne saattavat olla jopa kaikkein tärkein osa sitä, Orpo sanoi.

-  Suomi jatkaa jäsenyytensä rakentamista Natossa. Tulemme katsomaan päätös kerrallaan, minkälainen sotilasliiton jäsen Suomesta tulee. Osallistumme tietenkin keskusteluihin muiden jäsenmaiden turvallisuushuolista ja autamme heitä.

ORPO tapasi Riiassa Latvian pääministerin Evika Silinan. Pääministerit kertoivat keskustelleensa ennen lehdistötilaisuutta muun muassa turvallisuuskysymyksistä ja Euroopan puolustusteollisuudesta.

Aihe on erityisen ajankohtainen Latviassa juuri tänään, sillä Suomen valtion enemmistöomistama puolustusvälinevalmistaja Patria avaa maassa uuden tuotantolaitoksen. Myös pääministerien on määrä osallistua avajaisiin.

-  Suomi ja Latvia jatkavat yhteistyötään niin puolustuksen kuin talouden saralla, pääministeri Silina sanoi lehdistötilaisuudessa.

-  Euroopan sotatarviketuotannon laajentaminen vaatii varoja, ja olen tyytyväinen, että suomalaiset yhtiöt ovat valmiita investoimaan Latviaan.

Valmieran kaupunkiin avattavan tuotantolaitoksen on määrä tuottaa Patria 6×6 -ajoneuvoja ja siten lisätä panssaroitujen ajoneuvojen tuotantoa Latviassa.

Eetu Halonen/STT

Jaa tämä artikkeli

Kommentit

Artikkeleita voi kommentoida yhden vuorokauden ajan julkaisuhetkestä. Kirjoita asiallisesti ja muita kunnioittaen. Ylläpito pidättää oikeuden poistaa sopimattomat viestit ja estää kirjoittajaa kommentoimasta.

Sähköpostiosoitteesi

Toimituksen valinnat

Toimituksen valinnat

Demokraatti

päätoimittaja: Petri Korhonen
Lähetä juttuvinkki →

Toimitus: PL 338, 00531 Helsinki, puh. 09 701 041

Arbetarbladet

chefredaktör: Topi Lappalainen
Kontakt →

Redaktion: Broholmsgatan 18-20 C, 00531 Helsingfors

Tietosuoja-asetukset

2018 DEMOKRAATTI
TIETOSUOJA- ja REKISTERISELOSTE