Politiikka

Puoluepoliittiset ryhmät jäivät taas kauas sitoutumattomista ylioppilaskuntien edustajistovaaleissa

Sitoutumattomat ryhmät saivat yhteensä 360 paikkaa kaikkiaan 475 paikasta eli noin 80 % ylioppilaskuntien edustajistovaaleissa. Samalla valtakunnallinen äänestysprosentti kasvoi edellisistä vaaleista 31,9 %:iin. Edellisissä vaaleissa aktiivisuus jäi alle kolmeenkymmeneen.

Puoluepoliittisista ryhmistä suurin oli vihreät, mutta senkin kannatus oli vain 6,7 %. Vasemmisto sai äänistä 5,9 % ja kokoomus 3,8 %. SDP:n kannatus oli 1,5 %.

Vaalit käytiin 13 ylioppilaskunnassa 7.–8. marraskuuta. Mukana tilastoinnissa ja laskennassa on myös Helsingin yliopiston ylioppilaskunta (HYY), vaikka sillä ei ole tänä vuonna vaaleja, vaan sen tulokset on huomioitu viime vuodelta. Tilastoinnissa ja laskennassa on siis mukana yhteensä kaikki 14 ylioppilaskuntaa.

Ylioppilaskuntien edustajistovaalit järjestetään joka toinen vuosi.

“On tosi hienoa, että äänestysaktiivisuus on taas kerran noussut sekä valtakunnallisesti tarkastellen että suurimmassa osassa yksittäisiä ylioppilaskuntia. Sähköisen äänestyksen entistä laajempi käyttöönotto sekä opiskelijoita koskevien asioiden näkyminen mediassa ja poliittisessa keskustelussa ovat varmasti osaltaan innostaneet entistä enemmän opiskelijoita äänestämään”, SYL:n pääsihteeri Eero Manninen arvioi.

Jakoa

Jaa tämä artikkeli

Viikon 38 Demokraatti
ANI SUORASUU - Ann Selinille ei ryppyillä
VARAA PAREMPAAN - Eveliina Heinäluoma haluaa herättää puolueet Helsingissä
KUIN ERI PLANEELTA - SDP:n ja hallituksen sote-linjat eivät kohtaa
Seuraa Meitä:
Lisää aiheesta:

Kommentit

Toimituksen valinta


Luetuimmat