Palkittu politiikan aikakauslehti
72€/6kk

Politiikka

Purra: RKP:n lypsy ei vaikuttanut maahanmuuton linjauksiin – ”tilanne yhä hauras”

Perussuomalaisten puheenjohtajan Riikka Purran mukaan maahanmuuttoa koskevista hallitusohjelmalinjauksista on saatu sopu.

Demokraatti

Demokraatti

Purra kutsui RKP:n eduskuntaryhmän tänään tekemiä muutosesityksiä lypsyksi, jonka perusteella ”muutamaan maahanmuuttoa koskevaan kohtaan” tehtiin muutoksia. Ne eivät kuitenkaan olleet Purran mukaan merkittäviä.

– Faktisesti maahanmuuttoa koskeviin lainsäädäntömuutoksien sisältöihin ei tehty muutoksia, Purra sanoi Säätytalolla pidetyssä tiedotustilaisuudessa, joka järjestettiin hallitusneuvotteluissa mukana olevien puolueiden puheenjohtajien tapaamisen jälkeen.

Purra ei halunnut tarkentaa, mitä muutoksia RKP:n toiveesta tehtiin. Hän kuitenkin painotti, että lainsäädäntömuutoksien myötä maahanmuutto tulee kiristymään.

Hallitusneuvottelut jatkuvat maanantaina. Tänään saavutetusta sovusta huolimatta Purra kuvaili tilannetta edelleen jatkon kannalta epäselväksi ja tilannetta hauraaksi. Hän kuitenkin uskoo, että tänään käydyt keskustelut helpottavat tulevia jatkoneuvotteluja.

– Tänään saatiin sovittua neuvotteluiden ylivoimaisesti vaikeimmista asioista, Purra totesi.

Hän uskoo, että kaikki hallitusneuvotteluissa olevat puolueet selvästi haluavat, että hallitus saadaan aikaiseksi.

 

 

Jaa tämä artikkeli

Kommentit

Artikkeleita voi kommentoida yhden vuorokauden ajan julkaisuhetkestä. Kirjoita asiallisesti ja muita kunnioittaen. Ylläpito pidättää oikeuden poistaa sopimattomat viestit ja estää kirjoittajaa kommentoimasta.

Sähköpostiosoitteesi

Toimituksen valinnat

Toimituksen valinnat

Demokraatti

päätoimittaja: Petri Korhonen
Lähetä juttuvinkki →

Toimitus: PL 338, 00531 Helsinki, puh. 09 701 041

Arbetarbladet

chefredaktör: Topi Lappalainen
Kontakt →

Redaktion: Broholmsgatan 18-20 C, 00531 Helsingfors

Tietosuoja-asetukset

2018 DEMOKRAATTI
TIETOSUOJA- ja REKISTERISELOSTE