Palkittu politiikan aikakauslehti
39€/4kk

Politiikka

Purran puheista kohu – kommentoi nyt: ”Miksi jättää yksikään mahdollisuus heiluttaa Venäjä-korttia käyttämättä?”

LEHTIKUVA / EMMI KORHONEN

Perussuomalaisten puheenjohtajan Riikka Purran mukaan perussuomalaiset ajaa edelleen Suomen EU-eroa, kertoi Iltalehti tänään.

DEMOKRAATTI

Demokraatti

Perussuomalaisten EU-politiikkaa käsittelevässä ohjelmassa vuodelta 2019 todetaan, että ”perussuomalaiset näkee pidemmän aikavälin strategisena tavoitteena Suomen hallitun EU-eron joko yksin tai osana laajempaa EU-kriittisten maiden joukkoa.”

- Tämä on edelleenkin meidän pitkän tähtäimen strateginen tavoitteemme, Purra sanoo Suoraan asiaan -ohjelmassa.

Asiasta syntyi kohu. Esimerkiksi ympäristöministeri Maria Ohisalo puolestaan sanoi, että EU on tärkeä talouspoliittisesti, liikkuvuuden kannalta ja arvoyhteisönä, ja valtavan iso ulko- ja turvallisuuspoliittinen selkänoja.

– Kylmäävä ajatus, että Suomi olisi Venäjän kyljessä yksin.

Myös SDP:n Eveliina Heinäluoma pitää perussuomalaisten puheenjohtajan puheita Suomen EU-erosta vaarallisina.

– Miltäköhän maailma näyttäisi, jos perussuomalaisten ja heidän eurooppalaisten veljespuolueidensa haaveet Euroopan unionin hajoamisesta olisivat toteutuneet? Suomellakin olisi ollut kylmät paikat Venäjän käynnistämän hyökkäyssodan keskellä.

PURRA kommentoi sanomisiaan iltapäivällä Twitter-tilillään.

– Näyttää tulleen joillekin yllätyksenä, että voimassa oleva EU-ohjelmamme (2019) on voimassa. Tätähän kysyttiin. Tai sitten ei tullut, mutta miksi jättää yksikään mahdollisuus heiluttaa Venäjä-korttia käyttämättä.

Purran mielestä Bryssel voi tuutata ulos mitä tahansa kansallisen edun vastaista velka- ja tulonsiirtoinstrumenteista metsäpolitiikkaan ja päätösvaltamme kaventamiseen.

– Näennäisesti Suomessa vastustetaan. Kaikki otetaan vastaan, aina. Vaihtoehtoja ei selvästi oikeasti ole. Toivottavasti Nato-jäsenyys saa aikaan sen, että edes EU-keskustelusta tulisi rehellisempää ja monipuolisempaa. Venäjä-kortin heiluttelulta ainakin poistuu terä. Mitä te sitten keksitte?

Jaa tämä artikkeli

Kommentit

Artikkeleita voi kommentoida yhden vuorokauden ajan julkaisuhetkestä. Kirjoita asiallisesti ja muita kunnioittaen. Ylläpito pidättää oikeuden poistaa sopimattomat viestit ja estää kirjoittajaa kommentoimasta.

Sähköpostiosoitteesi

Toimituksen valinnat

Palkittu politiikan aikakauslehti
39€/4kk

Huomasitko nämä?

Luetuimmat

Uusimmat

Toimituksen valinnat

Demokraatti

päätoimittaja: Petri Korhonen
Lähetä juttuvinkki →

Toimitus: PL 338, 00531 Helsinki, puh. 09 701 041

Arbetarbladet

Tf. chefredaktör: Topi Lappalainen
Kontakt →

Redaktion: Broholmsgatan 18-20 C, 00531 Helsingfors

Tietosuoja-asetukset

2018 DEMOKRAATTI
TIETOSUOJA- ja REKISTERISELOSTE