Urheilu

Räikkönen ihmeissään: ”Täysin turha rangaistus”

LEHTIKUVA / AFP PHOTO / JOHN THYS
LEHTIKUVA / AFP PHOTO / JOHN THYS
LEHTIKUVA / AFP PHOTO / JOHN THYS

Ferrarin Kimi Räikkönen valitti varsin kovasanaisesti talliradiossa 10 sekunnin stop and go -rangaistuksestaan Belgian gp:ssä.

Räikkönen ei hidastanut vauhtiaan keltaisten lippujen liehuessa Max Verstappenin auton pysähdyttyä radan varteen, ja tuomaristo rankaisi Ferrarin suomalaiskuljettajaa.

– Tiesin keltaisista lipuista, mutta (Verstappenin) auto oli ainakin puoliksi suojan takana suoralla. En ajanut kovempaa. Mielestäni rangaistus oli täysin turha. Ymmärtäisin sen, jos auto olisi ollut radan puolella, ja siinä olisi ihmisiä ympärillä. Mutta näin kävi, ja yllättyisin, jos muut olisivat hiljentäneet vauhtia, Räikkönen jutteli kisan jälkeen.

– Onneksi turva-auto tuli radalle, ja saimme pelastettua jotain. Mutta eihän tuo ihanteellista ollut, rangaistuksensa myötä kahdeksanneksi pudonnut mutta lopulta neljänneksi ajanut Räikkönen jatkoi.

Turva-auton poistuttua Räikkönen pääsi Mercedeksen Valtteri Bottaksen ohi, mutta Red Bullin Daniel Ricciardo pysyi edellä kisan loppuun saakka. Red Bullin suoritus yllätti Räikkösen.

– Sain uusintastartissa hyvää vetoa kahdelta autolta. Sitten Ricciardo meni toiselle puolelle, Bottas oli keskellä ja minulla oli juuri tarpeeksi vauhtia päästäkseni Bottaksen vierelle. Ohitin valitettavasti vain yhden, ja sen jälkeen minulla ei ollut nopeusetua Red Bulliin. He olivat yllättävänkin vahvoja kisaolosuhteissa, kun vertaa siihen, mitä he tekivät aiemmin viikonloppuna. Heillä oli nopeutta oikeissa paikoissa.

Seuraa Meitä:
Lisää aiheesta:

Kommentit

Toimituksen valinta


Luetuimmat