Palkittu politiikan aikakauslehti
72€/6kk

Uutiset

Rajaniemen hyvinvointilomat yhdistävät eläkkeensaajia

Jukka ja Su Ran Kim
Lettukestit hyvinvointilomalla Rajaniemessä

–Vapaamuotoista keskustelua ja mielipiteen vaihtoa pidettiin hyvänä kanavana. Viikon aikana keskustelutuokiot muodostuivat keinoksi pohtia yhdistysasioita ja puhuttiin sydänloman lisäksi myös järjestölomasta, kertoo nakkilalainen Jukka Kim eläkkeensaajien hyvinvointilomista.

Pertti Rajala

Demokraatti / Satakunta

Hyvinvointilomat ry. järjestää tuettuja lomia Sosiaali- ja terveysministeriön tuella Veikkauksen tuotoista. Tuettujen lomien perusteina ovat hakijan taloudellinen asema, terveydelliset seikat tai sosiaaliset perusteet. Lomajaksoon henkilö on oikeutettu joka toinen vuosi.

Sydänviikon ohjelma oli rakennettu hienosti

Lomajakson aluksi selvisi, että yhteistä loma-aikaa vietettiin yhdessä nakkilalaisten ja mäntyharjulaisten kanssa.

–Aikaa käytimme myös toisiimme tutustumiseen. Ohjelman edetessä, keskustelu liikkui usein yhdistysasioissa, ongelmakohdissa, mukavissa sattumuksissa ja -järjestö kokemuksissa. Järjestöihmiset Mikkelin piiristä Pirjo Kuitunen, Risto ja Sirpa Nironen ja minä Satakunnan piiristä löysimme jutun juurta keskusteluun helposti. Vapaamuotoista keskustelua ja mielipiteen vaihtoa pidettiin hyvänä kanavana. Viikon aikana keskustelutuokiot muodostuivat keinoksi pohtia yhdistysasioita ja puhuttiin sydänloman lisäksi myös järjestölomasta, Jukka Kim kertoo.

Jukka Kimin mielestä sydänviikon ohjelma oli rakennettu hienosti. Päivittäin ohjelmassa oli liikuntaharjoitteita, jumppaa tai liikkumista Rajaniemen ympäristössä kuntopolulla. Myös ravinto-oppi ja oikeanlainen ruokailu nousivat esiin.

–On hyvä muistaa, että sydämen ja elimistön hyvinvointi perustuu ruokavalioon, jolla vaalitaan koko kehoa ja josta saadaan energiaa koko päiväksi. Liikunnan, ulkoilun ja ruokailun balanssilla saavutetaan paras kokonaisuus, jota tavoiteltiin Hyvinvointilomien lomajaksolla, Jukka Kim kertoo.

Rajaniemen hyvinvointilomalaisia. Kuva Jukka ja Su Ran Kim

Tuetut lomaviikot ovat todella tärkeitä

Eläkkeensaajien Keskusliiton omistama Rajaniemen lomakeskus on hyvä paikka lomaviikkojen, kurssien ja erilaisten tilaisuuksien järjestämiseen.

–Majoitustilaa löytyy neljässä rakennuksessa jopa yli 70 majoittujalla Kaikkien tulijoiden ohjelma-, ruokailu-, ja saunapalvelut voidaan aikatauluttaa palvelemaan asiakkaiden vaatimuksia ja toiveita. Keväästä 2021 lähtien tilauskanta on ollut hyvä, vuosi 2020 kärvisteltiin Covid-19 kourissa ja aika oli haastavaa. Hyvinvointilomien tuetut lomaviikot ovat hienoja kokonaisuuksia ja asiakkaille todella tärkeitä kokonaisvaltaisen hyvinvoinnin viikkoja, kertoo Rajaniemen lomakeskuksen päällikkö Piia Lamberg.

Hyvinvointilomat ry:n vastaavana ohjaajana Rajaniemessä teemalomalaisten johdossa työskennellyt Airi Nyman kertoi olevansa nyt toista kertaa vuoden 2021 kuluessa ohjaajana.

–Minulle kertyy 5–6 teemalomaa vuodessa. Päiväni ovat monenkirjavia. Lyhyesti sanottuna työni sisältää kaiken muun paitsi ruoanvalmistuksen. Myös hätätilannepäivystys ja lomalaisten turvallisuus ovat vastuullani. Vuosien saatossa olen toiminut yli sadan ryhmän kanssa, Airi Nyman kertoo.

Jaa tämä artikkeli

Kommentit

Artikkeleita voi kommentoida yhden vuorokauden ajan julkaisuhetkestä. Kirjoita asiallisesti ja muita kunnioittaen. Ylläpito pidättää oikeuden poistaa sopimattomat viestit ja estää kirjoittajaa kommentoimasta.

Sähköpostiosoitteesi

Toimituksen valinnat

Toimituksen valinnat

Demokraatti

päätoimittaja: Petri Korhonen
Lähetä juttuvinkki →

Toimitus: PL 338, 00531 Helsinki, puh. 09 701 041

Arbetarbladet

chefredaktör: Topi Lappalainen
Kontakt →

Redaktion: Broholmsgatan 18-20 C, 00531 Helsingfors

Tietosuoja-asetukset

2018 DEMOKRAATTI
TIETOSUOJA- ja REKISTERISELOSTE