Palkittu politiikan aikakauslehti
72€/6kk

Talous

Ratikka Vantaan hintalappu selvisi – kaupunki antoi arvionsa

LEHTIKUVA / HEIKKI SAUKKOMAA
Kuvassa raitiovaunu Helsingissä.

Vantaan raitiotien rakentaminen maksaisi tuoreen kustannusarvion mukaan yhteensä 606 miljoonaa euroa, kertoi kaupunki maanantaina.

DEMOKRAATTI/STT

Demokraatti

Summasta valtion osuus olisi noin 177 miljoonaa euroa. Kokonaiskustannusarvio sisältää kaupungin tiedotteen mukaan kaikki rakentamiseen liittyvät kulut sekä muutokset muun muassa autoteille, viheralueille ja kevyen liikenteen väyliin.

Kaupunki arvioi saavansa tulevina vuosikymmeninä myös tuloja esimerkiksi maanmyynnistä, -vuokrauksesta ja veroista. Kaupunki laskeekin raitiotien myönteisten talousvaikutusten olevan neljässä vuosikymmenessä hankkeen kuluja suuremmat.

Vantaalle kaavailtu raitiotie ulottuisi Helsingin Mellunmäestä Vantaan Hakunilan ja Tikkurilan kautta Helsinki-Vantaan lentoasemalle. Kaupungin luottamuselinten on määrä päättää raitiotien rakentamisesta huhti-toukokuussa. Jos se päätetään rakentaa, alkaisivat rakennustyöt vuonna 2024.

Jaa tämä artikkeli

Kommentit

Artikkeleita voi kommentoida yhden vuorokauden ajan julkaisuhetkestä. Kirjoita asiallisesti ja muita kunnioittaen. Ylläpito pidättää oikeuden poistaa sopimattomat viestit ja estää kirjoittajaa kommentoimasta.

Sähköpostiosoitteesi

Toimituksen valinnat

Toimituksen valinnat

Demokraatti

päätoimittaja: Petri Korhonen
Lähetä juttuvinkki →

Toimitus: PL 338, 00531 Helsinki, puh. 09 701 041

Arbetarbladet

chefredaktör: Topi Lappalainen
Kontakt →

Redaktion: Broholmsgatan 18-20 C, 00531 Helsingfors

Tietosuoja-asetukset

2018 DEMOKRAATTI
TIETOSUOJA- ja REKISTERISELOSTE