Palkittu politiikan aikakauslehti
41€/4kk

Politiikka

Rauhanneuvottelija Hussein al-Taee SDP:n ehdokkaaksi: ”Nyt haluan panna itseni peliin myös lähtemällä päätöksentekoon”

Lehtikuva

Rauhanneuvottelija Hussein al-Taee, 35, on nimetty SDP:n ehdokkaaksi kevään eduskuntavaaleihin Uudeltamaalta. Al-Taee työskentelee neuvonantajana presidentti Martti Ahtisaaren perustamassa konfliktinratkaisujärjestö CMI:ssä.

DEMOKRAATTI

Demokraatti

Al-Taee on tullut suomalaisille tutuksi Lähi-itään, rauhaan ja konflikteihin liittyvien kysymysten asiantuntijana. Vantaan Sanomien lukijat valitsivat hänet tammikuussa Vuoden vantaalaiseksi.

– Harkitsin ehdokkuutta pitkään. Koin lopulta tärkeäksi lähteä mukaan politiikkaan nyt, kun yhteiskunnallista keskustelua leimaavat jakolinjat. Tuon suomalaiseen päätöksentekoon vahvat neuvottelutaitoni ja kyvyn sovittaa yhteen erilaisia näkemyksiä. Haluan toimia sillanrakentajana aikana, jolloin monet tahtoisivat rakentaa muureja.

Irakissa syntynyt al-Taee saapui Suomeen 10-vuotiaana pakolaisena perheensä kanssa. Rauhansovittelutyön lisäksi häntä pyydetään usein asiantuntijaksi Suomen eduskuntaan, ministeriöihin ja mediaan. Al-Taee on työnsä puolesta myös vieraillut kouluissa eri puolilla Suomea puhumassa sovittelutaidoista ja empatiasta.

– Isäni ja äitini korostivat meille lapsille pienestä asti, että meidän on annettava takaisin tälle maalle, koska Suomi on antanut meille turvan. Olen pyrkinyt toteuttamaan tätä rauhanneuvottelijan työssäni sekä asiantuntijana julkisessa keskustelijana. Nyt haluan panna itseni peliin myös lähtemällä päätöksentekoon.

”Tahdon vahvistaa sitä, mikä Suomessa on hyvää.”

Al-Taeen vaaliohjelma julkaistaan pian. Hän haluaa kampanjassaan vahvistaa suomalaista yhteiskuntarauhaa ja luottamusta ihmisten välillä. Al-Taeelle on tärkeää myös koulutukseen panostaminen sekä tehokas ilmastopolitiikka.

– Tahdon vahvistaa sitä, mikä Suomessa on hyvää. Tiedän, millaista on elää yhteiskunnassa, jossa koulutus ei kuulu kaikille, tasa-arvo on vain sana paperilla ja viranomaisia pitää pelätä.

SDP:n puoluesihteeri Antton Rönnholm sanoo olevansa al-Taeen ehdokkuudesta erittäin iloinen.

­– Olen äärimmäisen iloinen, että tunnettu rauhanvälityksen asiantuntija Hussein al-Taee tulee täydentämään erinomaista ehdokasjoukkoamme Uudellemaalle. Hän on tehnyt hienon uran presidentti Ahtisaaren CMI-konfliktinratkaisujärjestössä, ja näille taidoille on kysyntää niin Suomessa kuin maailmallakin.

Jaa tämä artikkeli

Kommentit

Artikkeleita voi kommentoida yhden vuorokauden ajan julkaisuhetkestä. Kirjoita asiallisesti ja muita kunnioittaen. Ylläpito pidättää oikeuden poistaa sopimattomat viestit ja estää kirjoittajaa kommentoimasta.

Sähköpostiosoitteesi

Toimituksen valinnat

Palkittu politiikan aikakauslehti
41€/4kk

Huomasitko nämä?

Luetuimmat

Uusimmat

Toimituksen valinnat

Demokraatti

va. päätoimittaja: Rane Aunimo
Lähetä juttuvinkki →

Toimitus: PL 338, 00531 Helsinki, puh. 09 701 041

Arbetarbladet

Tf. chefredaktör: Topi Lappalainen
Kontakt →

Redaktion: Broholmsgatan 18-20 C, 00531 Helsingfors

Tietosuoja-asetukset

2018 DEMOKRAATTI
TIETOSUOJA- ja REKISTERISELOSTE