Palkittu politiikan aikakauslehti
72€/6kk

Politiikka

Riku Aalto: Orpon työmarkkinapuheet muistuttavat Sipilän puheita vuoden 2015 eduskuntavaalien alla

LEHTIKUVA / RONI REKOMAA

Teollisuusliiton puheenjohtaja Riku Aalto moittii kokoomuksen Petteri Orpon puheita ansiosidonnaisen työttömyysturvan keston leikkaamisesta Ylen Ykkösaamussa.

Demokraatti

Demokraatti

Aallon mukaan puheet työttömyysturvan keston leikkaamisesta heikentävät palkansaajien luottamusta tilanteessa, jossa hinnat nousevat ja talouden yllä on epävarmuustekijöitä.

– Työttömyysturvan leikkaukset ovat myrkkyä luottamukselle. Pieni- ja keskituloiset palkansaajaperheet elävät hintojen nousun myötä nyt poikkeuksellisessa epävarmuudessa. Tätä epävarmuutta ei pidä ruokkia puheilla työttömyysturvan leikkaamisesta, Aalto sanoo tiedotteessa.

Teollisuusliitto on huolissaan myös Orpon esittämistä työmarkkinanäkemyksistä.

– Ensin Petteri Orpo lupasi, ettei yleissitovuuteen kajota. Kaikki tätä seurannut puhe kuitenkin ennakoi juuri päinvastaista. Yksilöllinen asioiden sopiminen ohi työehtosopimusten tarkoittaa työehtosopimusten sitovuuden romuttamista.

– Kokoomuksen Petteri Orpon työmarkkinapuheet muistuttavat nyt kovasti keskustan Juha Sipilän puheita vuoden 2015 eduskuntavaalien alla. Ympäripyöreillä puheilla yritetään vaalien alla häivyttää sitä, mitä hallituksessa aiotaan tehdä. Tämä ei Teollisuusliitolle käy. Palkansaajien asioita ei hoideta sammutetuin lyhdyin.

Aalto sanoo, että Orpon on yksiselitteisesti kerrottava ennen vaalipäivää, mitä työelämän lakeja hän aikoo muuttaa ja millä tavalla.

Lisää aiheesta

– Muuten riskinä on palkansaajien ansioiden leikkaaminen poliitikkojen toimesta.

Jaa tämä artikkeli

Kommentit

Artikkeleita voi kommentoida yhden vuorokauden ajan julkaisuhetkestä. Kirjoita asiallisesti ja muita kunnioittaen. Ylläpito pidättää oikeuden poistaa sopimattomat viestit ja estää kirjoittajaa kommentoimasta.

Sähköpostiosoitteesi

Toimituksen valinnat

Demokraatti

päätoimittaja: Petri Korhonen
Lähetä juttuvinkki →

Toimitus: PL 338, 00531 Helsinki, puh. 09 701 041

Arbetarbladet

chefredaktör: Topi Lappalainen
Kontakt →

Redaktion: Broholmsgatan 18-20 C, 00531 Helsingfors

Tietosuoja-asetukset

2018 DEMOKRAATTI
TIETOSUOJA- ja REKISTERISELOSTE