Politiikka

Rinne Diacorin ja Terveystalon yhdistymisestä: ”Sitä kehitystä, josta olemme varoittaneet”

Suomen Terveystalo ja Diacor kertoivat tänään yhdistyvänsä. Diacorin omistava Helsingin Diakonissalaitos merkitsee Terveystalon osakkeita. Siitä tulee Terveystalon merkittävä omistaja.

SDP:n puheenjohtaja Antti Rinne kommentoi asiaa ensitietojen perusteella Demokraatille. Hänen mukaansa ulkoapäin näyttää siltä, että yksityiset sosiaali- ja terveysalan jätit valmistautuvat hallituksen sote-malliin.

– Ne ovat hyökkäysasemissa. Siltä tämä näyttää ulkoapäin.

Rinne näkee asiassa kehityksen alkupään. Hänen mukaansa kyse on valmistautumisesta siihen, kun hallitus avaa pakkoyhtiöittämiselle ihmisten kannalta olennaiset sosiaali- ja terveyspalvelut.

– Yritysten tarkoitus on varautua siihen, että ne saavat laajan osan markkinoista hallituksen sote-mallissa. Tämä on sitä kehitystä, josta olemme varoittaneet. Hallituksen mallissa ihmisten verorahat, jotka on tarkoitettu lääkäriin pääsyyn ja hoivaan, näyttävät menevän yritysten voittoihin.

Diacorilla on pääkaupunkiseudulla 13 lääkäriasemaa ja sairaala sekä lääkäriasema Turussa.

Terveystalolla on valtakunnallinen 170 toimipaikan verkosto. Sen pääomistaja on pohjoismaalainen pääomasijoitusyhtiö EQT.

Terveystalon terveyspalvelujen kokonaismyynti oli viime vuonna 505,6 miljoonaa euroa, Diacorin kokonaismyynti oli 129,2 miljoonaa euroa.

Yritysjärjestely vaatii vielä Kilpailu- ja kuluttajaviraston hyväksynnän.

Seuraa Meitä:
Lisää aiheesta:

Kommentit

Toimituksen valinta


Luetuimmat