Palkittu politiikan aikakauslehti
72€/6kk

Politiikka

Rinne kehysriihen saldosta: “Hallitus ei käyttänyt viimeistä mahdollisuuttaan”

SDP:n puheenjohtaja Antti Rinne on pettynyt hallituksen kehysriihen lopputulokseen. Rinteen mukaan hallitus ei riihessään millään tavalla pyrkinyt korjaamaan aikaansaamaansa eriarvoisuuskehitystä.

– Sinänsä myönteiset toimetkin ovat kosmeettisia verrattuna leikkauksiin, joita on tehty työttömille, lapsiperheille, eläkeläisille ja opiskelijoille koulutuksesta puhumattakaan. Hallitus ei käyttänyt viimeistä mahdollisuuttaan korjata työvoiman ulkopuolella olevien ihmisten arjessa tekemäänsä pahaa jälkeä, Rinne sanoo.

Kehysriihen saldona oli Rinteen mukaan pieniä parannuksia uuden teknologian, alusta- ja jakamistalouden synnyttämiin haasteisiin, jotka ovat pian edessä. Sen sijaan lähivuosille ei hänen mukaansa ole luvassa mitään isoja rakenneuudistuksia kuten oppivelvollisuusiän nostoa tai perhevapaajärjestelmän uudistamista.

“Kun pitäisi luoda turvallisuutta ja luottamusta tulevaisuuteen, lisätään epävarmuutta.”

Palkansaajien kurittaminen jatkui Rinteen mukaan riihessäkin.

– Sen sijaan, että hallitus olisi tarjonnut porkkanaa nostamalla arvonlisäveron alarajan 30 000 euroon tai tarjoamalla 20 000 euron verovähennyksiä ensimmäisen työkaverin palkkaamisesta, se meni ja pamautti työsuhdeturvaan heikennyksiä alle 20 työntekijän yrityksissä. Kun pitäisi luoda turvallisuutta ja luottamusta tulevaisuuteen, lisätään epävarmuutta.

– Hallitus puhuu, että esimerkiksi syntyvyyden lisääminen pitäisi ottaa vakavasti, mutta nämä toimet vievät aivan päinvastaiseen suuntaan, Rinne sanoo.

Lisää aiheesta

Jaa tämä artikkeli

Kommentit

Artikkeleita voi kommentoida yhden vuorokauden ajan julkaisuhetkestä. Kirjoita asiallisesti ja muita kunnioittaen. Ylläpito pidättää oikeuden poistaa sopimattomat viestit ja estää kirjoittajaa kommentoimasta.

Sähköpostiosoitteesi

Toimituksen valinnat

Demokraatti

päätoimittaja: Petri Korhonen
Lähetä juttuvinkki →

Toimitus: PL 338, 00531 Helsinki, puh. 09 701 041

Arbetarbladet

chefredaktör: Topi Lappalainen
Kontakt →

Redaktion: Broholmsgatan 18-20 C, 00531 Helsingfors

Tietosuoja-asetukset

2018 DEMOKRAATTI
TIETOSUOJA- ja REKISTERISELOSTE