Palkittu politiikan aikakauslehti
72€/6kk

Kotimaa

Ruoka ja tekniikka kiinnostavat – aikakauslehdistä joka kolmas kasvatti lukijamääräänsä

LEHTIKUVA / MARKKU ULANDER

Painettujen aikakauslehtien lukijamäärä pieneni 1,9 prosenttia edellisvuodesta, Kansallinen mediatutkimus kertoo.

DEMOKRAATTI/STT

Demokraatti

Siitä huolimatta noin joka kolmas mittauksessa mukana olleista aikakauslehdistä onnistui kasvattamaan lukijamääräänsä. Lehden lukijamäärä kertoo, kuinka monta lukijaa painetun lehden yhdellä numerolla on keskimäärin.

Tutkimuksen mukaan lehtiryhmistä lukijamääräänsä kasvattivat ruoka- ja juomalehdet, harrastelehdet sekä autoilun ja tekniikan lehdet. Eniten uusia lukijoita edelliseen mittaukseen verrattuna sai apteekin asiakaslehti Terveydeksi!, joka kasvatti printtiyleisöään 39  000 uudella lukijalla.

-  Tulos on upea tässä ajassa, jossa kilpailu ihmisten vapaa-ajasta on kovaa ja inflaatio ja korkojen nousu syövät kuluttajien ostovoimaa, Aikakausmedian markkinointi- ja tutkimuspäällikkö Outi Itävuo sanoo tiedotteessa.

LUKIJAMÄÄRILTÄÄN suurimmat aikakauslehdet ovat tutkimuksen mukaan tänäkin vuonna asiakaslehtiä. Kärkeä pitivät S-ryhmän julkaisema Yhteishyvä ja K-ryhmän julkaisema Pirkka. Yhteishyvällä lukijoita on yli 2,1 miljoonaa ja Pirkalla yli 1,6 miljoonaa.

Yleisölehdistä suosituimpia ovat Eeva, Suomen Kuvalehti sekä Aku Ankka. Yleisölehdillä tarkoitetaan medioita, joita ostetaan tilaamalla tai irtonumeromyynnistä ja jotka ovat laajasti kaikkien saatavilla.

Yhteensä painetuilla aikakauslehdillä oli mittauksen mukaan yli 3,4 miljoonaa lukijaa. Mittauksessa oli mukana 84 aikakauslehteä.

Kansallisen mediatutkimuksen toteutti Kantar TNS. Tutkimukseen vastaa vuosittain 23  000 suomalaista.

Uutista päivitetty kauttaaltaan klo 9.03

Jaa tämä artikkeli

Kommentit

Artikkeleita voi kommentoida yhden vuorokauden ajan julkaisuhetkestä. Kirjoita asiallisesti ja muita kunnioittaen. Ylläpito pidättää oikeuden poistaa sopimattomat viestit ja estää kirjoittajaa kommentoimasta.

Sähköpostiosoitteesi

Toimituksen valinnat

Toimituksen valinnat

Demokraatti

päätoimittaja: Petri Korhonen
Lähetä juttuvinkki →

Toimitus: PL 338, 00531 Helsinki, puh. 09 701 041

Arbetarbladet

chefredaktör: Topi Lappalainen
Kontakt →

Redaktion: Broholmsgatan 18-20 C, 00531 Helsingfors

Tietosuoja-asetukset

2018 DEMOKRAATTI
TIETOSUOJA- ja REKISTERISELOSTE