Palkittu politiikan aikakauslehti
72€/6kk

Ulkomaat

Ruotsissa hätäkokous: “Ei ole kyse mistään tavallisesta nuorisorikollisuudesta”

TT / LEHTIKUVA / FREDRIK SANDBERG

Ruotsissa järjestäytyneen rikollisuuden vastainen neuvosto on pitänyt tänään hätäkokouksen pahentuneen jengiväkivaltatilanteen takia.

DEMOKRAATTI/STT

Demokraatti

Hallituksen koolle kutsumaan tapaamiseen osallistui oikeus- ja poliisiviranomaisten lisäksi edustajia muun muassa sosiaalihallinnosta ja koululaitoksesta.

Oikeusministeri Gunnar Strömmerin mukaan tärkeimpänä asiana kokouksessa oli pohtia sitä, miten estää lasten ja nuorten rekrytoiminen rikollisjengien palvelukseen.

Ruotsissa on ammuttu kuoliaaksi jo ainakin seitsemän ihmistä pelkästään tämän kuun aikana. Maalitauluiksi ovat joutuneet rikollisjengien jäsenten lisäksi myös heidän omaisensa ja myös täysin sivulliset henkilöt.

Kokouksen jälkeen Strömmer kuvasi tavoitteena olleen muun muassa muodostaa yhteistä tilannekuvaa eri viranomaisten kesken. Hänen mukaansa kaikki olivat olleet yhtä mieltä siitä, ettei viimeaikaisissa tapahtumissa ole kyse mistään tavallisesta nuorisorikollisuudesta vaan aivan omasta väkivaltarikollisuuden lajista.

Ministerin mukaan osallistujat olivat olleen yksimielisiä myös siitä, että tilanne jatkuu ennallaan, jos mitään ei tehdä. Tällaista vaihtoehtoa ei voi olla olemassa, Strömmer korosti.

Viranomaisten on määrä julkistaa yhteinen selvitys uusista toimista jengirikollisuutta vastaan tämän kuun loppuun mennessä. Strömmer sanoi uskovansa, että uusia konkreettisia toimia ryhdytään toteuttamaan pikaisesti.

Jaa tämä artikkeli

Kommentit

Artikkeleita voi kommentoida yhden vuorokauden ajan julkaisuhetkestä. Kirjoita asiallisesti ja muita kunnioittaen. Ylläpito pidättää oikeuden poistaa sopimattomat viestit ja estää kirjoittajaa kommentoimasta.

Sähköpostiosoitteesi

Toimituksen valinnat

Toimituksen valinnat

Demokraatti

päätoimittaja: Petri Korhonen
Lähetä juttuvinkki →

Toimitus: PL 338, 00531 Helsinki, puh. 09 701 041

Arbetarbladet

chefredaktör: Topi Lappalainen
Kontakt →

Redaktion: Broholmsgatan 18-20 C, 00531 Helsingfors

Tietosuoja-asetukset

2018 DEMOKRAATTI
TIETOSUOJA- ja REKISTERISELOSTE