Palkittu politiikan aikakauslehti
72€/6kk

Politiikka

Sähköliitto uhkaa puolustushallinnon kiinteistöjä työtaistelulla – “nyt ei ole vaihtoehtoa”

Anna-Liisa Blomberg

Sähköliitto on tänään jättänyt työtaisteluvaroituksen Puolustuskiinteistöille, joka on valtion liikelaitos. Mikäli ratkaisua ei löydy, kuukauden kestävä työtaistelu alkaa Sähköliiton mukaan 30. toukokuuta. Se koskee suoraan kymmeniä sähköliittolaisia sekä tukitoimien kautta tuhansia sähköliittolaisia.

Demokraatti

Demokraatti

Ilmoitetun työtaistelun aikana esimerkiksi tietoliikenneasennukset, sähkötyöt ja sähköverkon parannustyöt jäisivät tekemättä puolustushallinnon kiinteistöissä, kuten pääesikunnassa ja varuskunnissa.

“Historiallisessa tilanteessa, jossa Venäjä on hyökännyt naapuriinsa Ukrainaan ja Suomi hakee puolustusliitto Naton jäsenyyttä, kiinteistöjen häiriötön toiminta ja turvallisuus on aivan ensisijainen asia”, Sähköliitto toteaa tiedotteessaan.

Työtaisteluvaroituksen syynä on liiton mukaan se, että työnantajapuoli Puolustuskiinteistöt kieltäytyy solmimasta työehtosopimusta Sähköliiton kanssa.

“Sähköliittolaisten työehdot ja edustus ovat vakavassa vaarassa valtion liikelaitoksen halutessa sanella työehdot.”

“Puolustuskiinteistöjen palveluksessa olevat sähköliittolaiset ovat työhönsä sitoutuneita ja maanpuolustushenkisiä, mutta nyt ei ole vaihtoehtoa: ilman työehtosopimuksen antamaa suojaa ja omaa edustajaa työntekijöillä ei ole oikeaa mahdollisuutta vaikuttaa omiin työehtoihinsa.” Liitto toteaa.

Puolustuskiinteistöt on Senaatti-kiinteistöjen tytärliikelaitos, joka tunnettiin ennen viime vuotta nimellä Puolustusvoimien Rakennuslaitos. Osapuolet ovat neuvotelleet sopimuksesta useaan otteeseen, mutta toukokuun alussa työnantajapuoli ilmoitti täysin yllättäen, ettei aio solmia työehtosopimusta Sähköliiton kanssa.

Jaa tämä artikkeli

Kommentit

Artikkeleita voi kommentoida yhden vuorokauden ajan julkaisuhetkestä. Kirjoita asiallisesti ja muita kunnioittaen. Ylläpito pidättää oikeuden poistaa sopimattomat viestit ja estää kirjoittajaa kommentoimasta.

Sähköpostiosoitteesi

Toimituksen valinnat

Toimituksen valinnat

Demokraatti

päätoimittaja: Petri Korhonen
Lähetä juttuvinkki →

Toimitus: PL 338, 00531 Helsinki, puh. 09 701 041

Arbetarbladet

chefredaktör: Topi Lappalainen
Kontakt →

Redaktion: Broholmsgatan 18-20 C, 00531 Helsingfors

Tietosuoja-asetukset

2018 DEMOKRAATTI
TIETOSUOJA- ja REKISTERISELOSTE