Palkittu politiikan aikakauslehti
72€/6kk

Työmarkkinat

SAK: Jarkko Eloranta Euroopan ammatillisen yhteistyöjärjestön hallituksen varapuheenjohtajaksi

SAK

SAK:n puheenjohtaja Jarkko Eloranta on valittu perjantaina Euroopan ammatillisen yhteisjärjestön ETUC:n hallituksen varapuheenjohtajaksi.

Demokraatti

Demokraatti

Valinta tehtiin ETUC:n kongressissa Berliinissä.

– Olen erittäin iloinen valinnastani Euroopan ay-liikkeen puheenjohtajistoon. Viimeiset seitsemän vuotta olen toiminut ETUC:n hallituksen ja työvaliokunnan jäsenenä ja nyt voin jatkaa tätä arvokasta ja antoisaa eurooppalaista edunvalvontatyötä näköalapaikalta varapuheenjohtajan roolissa, Eloranta sanoo SAK:n tiedotteessa.

Sosiaalisen ja työntekijöiden Euroopan rakentaminen on Elorannan mukaan edennyt hyvin meneillään olevalla Euroopan komission kaudella. Kauden aikana on saatu aikaan muun muassa vähimmäispalkkadirektiivi, joka vahvistaa myös työehtosopimuksien roolia, sekä palkka-avoimuusdirektiivi.

MYÖS alustatyötä koskevaa sääntelyä valmistellaan parhaillaan Euroopan unionissa.

– ETUC:n rooli kaikissa näissä uudistuksissa on ollut merkittävä ja tämän roolin on jatkuttava tulevaisuudessa. Eurooppalaisen sääntelyn merkitys suomalaiselle palkansaajalle kasvaa, kun kotimaassa työlainsäädännön kehittäminen näyttää törmäävän työnantajien vastustukseen ja valmisteilla olevan oikeistohallituksen vastahakoisuuteen.

ETUC:n kongressi valitsi järjestön pääsihteeriksi irlantilaisen Ester Lynchin, joka aloitti tehtävässä jo joulukuussa 2022.

50 vuotta sitten perustettu Euroopan ammatillinen yhteisjärjestö ETUC edustaa 93 ammatillista keskusjärjestöä 41 Euroopan maassa. Yhteensä näillä järjestöillä on noin 45 miljoonaa jäsentä. Suomesta ETUC:n jäseniä ovat kaikki kolme palkansaajien keskusjärjestöä SAK, Akava ja STTK.

Jaa tämä artikkeli

Kommentit

Artikkeleita voi kommentoida yhden vuorokauden ajan julkaisuhetkestä. Kirjoita asiallisesti ja muita kunnioittaen. Ylläpito pidättää oikeuden poistaa sopimattomat viestit ja estää kirjoittajaa kommentoimasta.

Sähköpostiosoitteesi

Toimituksen valinnat

Toimituksen valinnat

Demokraatti

päätoimittaja: Petri Korhonen
Lähetä juttuvinkki →

Toimitus: PL 338, 00531 Helsinki, puh. 09 701 041

Arbetarbladet

chefredaktör: Topi Lappalainen
Kontakt →

Redaktion: Broholmsgatan 18-20 C, 00531 Helsingfors

Tietosuoja-asetukset

2018 DEMOKRAATTI
TIETOSUOJA- ja REKISTERISELOSTE