Palkittu politiikan aikakauslehti
72€/6kk

Politiikka

SAK:n Eloranta mielenilmauksesta: Odotamme paikalle noin 10 000 ihmistä – “Ajoitus on ihan kohdallaan”

SAK:n puheenjohtajan Jarkko Elorannan mukaan perjantain aktiivimallin vastaiseen mielenilmaukseen Helsinkiin odotetaan noin 10 000 osanottajaa.

Elonranta puolusti Ylen A-Studiossa mielenilmauksen ajankohtaa toteamalla, että aktiivimallin vastainen kansalaisaloite, jonka on allekirjoittanut runsaat 130 000 ihmistä, on vasta tulossa eduskunnan käsittelyyn. Lisäksi hän muistutti, että hallituksen kaavailema aktiivimalli kaksi on edelleen valmistelussa.

– Siinä mielessä  ajoitus on ihan kohdallaan, Eloranta sanoi.

Elorannan mukaan mielenilmaukseen johtaneet tapahtumat käynnistyivät syksyllä 2016 valtiosihteeri Martti Hetemäen työryhmästä, jossa kaavailtiin SAK:n tulkinnan mukaan kiky-sopimuksen vastaisia työttömyysturvan leikkauksia.

“Pidän ainutlaatuisena, että tehtyä päätöstä yritetään muuttaa.”

– Maan hallitus lupasi kiky-sopimuksessa vetää säästöjä pois ja yhtenä niistä olivat työttömyysturvan lisäleikkaukset, Eloranta sanoi.

A-studiossa vieraillut EK:n johtaja Ilkka Oksala kertoi EK:n olevan pettynyt, että palkansaajapuoli on lähtenyt mielenilmaukseen ja lakkoon jälkijättöisesti, kun eduskunta on jo päättänyt aktiivimallista.

Lisää aiheesta

– Pidän ainutlaatuisena, että tehtyä päätöstä yritetään muuttaa, Oksala sanoi.

Elonrannan mukaan SAK ei ole huolestunut mielenilmauksen vaikutuksesta jäsenmääräänsä.

– Me haluamme puolustaa sopimusta jonka olemme tehneet ja työttömien oikeuksia. Siitä ei ole kysymys, että tuleeko uusia jäseniä vai ei, Eloranta sanoi A-studiossa.

Jaa tämä artikkeli

Kommentit

Artikkeleita voi kommentoida yhden vuorokauden ajan julkaisuhetkestä. Kirjoita asiallisesti ja muita kunnioittaen. Ylläpito pidättää oikeuden poistaa sopimattomat viestit ja estää kirjoittajaa kommentoimasta.

Sähköpostiosoitteesi

Toimituksen valinnat

Demokraatti

päätoimittaja: Petri Korhonen
Lähetä juttuvinkki →

Toimitus: PL 338, 00531 Helsinki, puh. 09 701 041

Arbetarbladet

chefredaktör: Topi Lappalainen
Kontakt →

Redaktion: Broholmsgatan 18-20 C, 00531 Helsingfors

Tietosuoja-asetukset

2018 DEMOKRAATTI
TIETOSUOJA- ja REKISTERISELOSTE