Palkittu politiikan aikakauslehti
72€/6kk

Ulkomaat

Scholz aikoo keskustella Putinin kanssa

AFP / LEHTIKUVA / ODD ANDERSEN
Saksan liittokansleri Olaf Scholz.

Saksan liittokansleri Olaf Scholz aikoo keskustella Venäjän presidentin Vladimir Putinin kanssa lähitulevaisuudessa. Liittokansleri sanoi perjantaina julkaistussa lehtihaastattelussa keskustelevansa Putinin kanssa “aikanaan”.

DEMOKRAATTI/STT

Demokraatti

Scholz ja Putin puhuivat viimeksi puhelimessa joulukuussa. Tuolloin Scholz kehotti Putinia vetämään venäläisjoukot Ukrainasta, kun taas Putin syytti länsimaita politiikasta, jonka lopputulos on tuhoisa.

Kölner Stadt-Anzeiger -lehdessä julkaistussa haastattelussa Scholz sanoi, että tarkoituksena on jatkaa Ukrainan aktiivista tukemista mutta samalla estää suora konflikti sotilasliitto Naton ja Venäjän välillä.

- Eikä koskaan toimia yksin, vaan tiiviissä yhteistyössä ystäviemme ja liittolaistemme kanssa, Scholz tähdensi.

Liittokanslerin mukaan rauhan saaminen Ukrainaan neuvotteluteitse edellyttää sitä, että Putin ymmärtää, ettei sotaa voi lopettaa tekemällä “jonkinlaisen kylmän rauhan”.

- Esimerkiksi niin, että nykyinen etulinja muutettaisiin Venäjän ja Ukrainan uudeksi rajaksi. Kyse täytyy olla oikeudenmukaisesta rauhasta, ja sen edellytys on Venäjän joukkojen vetäminen pois, Scholz sanoi.

Jaa tämä artikkeli

Kommentit

Artikkeleita voi kommentoida yhden vuorokauden ajan julkaisuhetkestä. Kirjoita asiallisesti ja muita kunnioittaen. Ylläpito pidättää oikeuden poistaa sopimattomat viestit ja estää kirjoittajaa kommentoimasta.

Sähköpostiosoitteesi

Toimituksen valinnat

Toimituksen valinnat

Demokraatti

päätoimittaja: Petri Korhonen
Lähetä juttuvinkki →

Toimitus: PL 338, 00531 Helsinki, puh. 09 701 041

Arbetarbladet

chefredaktör: Topi Lappalainen
Kontakt →

Redaktion: Broholmsgatan 18-20 C, 00531 Helsingfors

Tietosuoja-asetukset

2018 DEMOKRAATTI
TIETOSUOJA- ja REKISTERISELOSTE