Politiikka

SDP:n Haatainen ”Jussi”-suursotaharjoituksista: ”Sama kuin appivanhemmat olisivat lähettäneet hääkutsun, vaikka vielä ei ole edes kosittu”

Jari Soini
Jari Soini

Helsingin yliopiston juhlasaliin järjestyksessään toiseen vaalitenttiin kokoontuneet ehdokkaat ottivat kantaa puolustusminsteri Jussi Niinistön (s.) julkisesti kohua herättäneisiin suursotaharjoituskaavailuihin.

Tasavallan presidentti Sauli Niinistö myönsi, ettei hän tiennyt harjoitusten valmistelusta etukäteen mitään.

– Täällä on runsasta halukkuutta syyllistää puolustusministeriä, joka ei ole täällä puolustamassa itseään tai edes itseään, Niinistö sanoi ja nauratti yleisöä.

Vihreiden Pekka Haavisto totesi pitäneensä puolustusministerin itsensä mukaan Jussi-nimisiksi nimettyjä harjoituksia ensin vitsinä.

– Luulin, että se on vitsi. Jussi-nimiset suursotaharjoitukset vuodeksi 2020. Ei tämä voi mennä tällä tavalla, Haavisto sanoi.

SDP:n Tuula Haatainen rinnasti puolustusministeri Niinistön toiminnan ennenaikaiseen hääkutsuun.

– Esitetään kutsu, vaikka sitä ei ole valmisteltu on sama kuin appivanhemmat olisivat lähettäneet hääkutsun, vaikka vielä ei ole edes kosittu.

– Nyt on hypätty aisan yli ja puolutusministeri on itse vetänyt hihastaan nämä harjoitukset, Haatainen sanoi ja kysyi presidentti Niinistöltä missä ja milloin harjoituksista on päätetty.

Niinistö vastasi tulleensa vähän yllätetyksi puolustusministerin reippaasta esityksestä, mutta ei pitänyt mahdollisia vahinkoja kovin suurina.

– Tulkitsin, että asiaa on alustavasti kysytty puolustusministerikollegoilta, Niinistö sanoi ja viittasi Yhdysvaltain puolustusministeri James Mattisin varovaiseen vastaukseen.

Niinistö sanoi pitävänsä tärkeänä, että harjoituksista keskustellaan eduskunnassa laajemmin, koska niitä kaavaillaan vaalikauden yli vuodelle 2020.

– Legitimaatio tarvitaan etukäteen, myös eri puolueiden kantoja on vähän tunnusteltava. Sillä varmistetaan, ettei Suomi tee mahalaskua, presidentti Niinistö sanoi.

Jakoa

Jaa tämä artikkeli

Viikon 38 Demokraatti
ANI SUORASUU - Ann Selinille ei ryppyillä
VARAA PAREMPAAN - Eveliina Heinäluoma haluaa herättää puolueet Helsingissä
KUIN ERI PLANEELTA - SDP:n ja hallituksen sote-linjat eivät kohtaa
Seuraa Meitä:
Lisää aiheesta:

Kommentit

Toimituksen valinta


Luetuimmat