Palkittu politiikan aikakauslehti
39€/4kk

Politiikka

SDP:n Husu Hussein: Helsingin kokoomuspomo syyllistyi ylilyöntiin ja flirttailee rasismin kanssa – ”Hänen kuuluisi yksinkertaisesti pyytää anteeksi”

Lehtikuva / Irene Stachon

On käsittämätöntä, että tuossa asemassa oleva henkilö suomen suurimmassa ja monikulttuurisimmassa kaupungissa, jossa erilaisuus näkyy jokaisessa nurkassa, lausuu tuollaista, Helsinkiläinen kaupunginvaltuutettu Abdirahim ”Husu” Hussein (sd.) kommentoi valtuustokollegansa Harry Bogomoloffin tekemiä kirjoituksia.

Topi Juga

– Hänen kuuluisi yksinkertaisesti pyytää anteeksi, Hussein toteaa.

Helsingin kaupunginvaltuutetun, valtuuston ensimmäisen varapuheenjohtajan Harry Bogomoloffin ”Kulosaaren perheet” -Facebookryhmään kirjoittama julkaisu on herättänyt ihmetystä ja närkästystä sosiaalisessa mediassa.

– Rantapuistossa (pohjoisranta) liikkui illansuussa kolmen balkanintumman miehen porukka ilman järkevän tuntuista syytä. Tiedoksi, Bogomoloff kirjoitti ryhmään joitain päiviä sitten.

Twitterissä kiertänyt kuvankaappaus Bogomoloffin kirjoutuksesta. Bogomoloff on myöntänyt Demokraatille kirjoittaneensa tekstin.

Husseinin mielestä kyseisessä asemassa oleva henkilö ei voi ”pöläyttää” kyseisen kaltaista julkaisua, ja olettaa voivansa tehdä näin sen vuoksi, että muutkin tekevät.

– Käsittämätöntä kuinka tuollaista retoriikkaa käytetään ja sitten vielä perustellaan toteamalla, ”että koska muutkin tekevät”.

Bogomoloff totesi Demokraatille aikaisemmin tiistaina, että kyseiseen ryhmään on aikaisemminkin tehty vastaavanlaisia päivityksiä.

– Ryhmä on yleisryhmä, jossa on ihmisiä, jotka periaattessa asuvat alueella. Mutta saattaa tietysti olla, että kaikki eivät asu siellä. Samassa ryhmässä on viime talvena ja edellisinä vuosina varoiteltu epäilyttävästä kulkijoista suhteellisen säännöllisen epäsäännöllisesti. Tämä oli vastaava ilmoitus, kokoomuslainen kaupunginvaltuutettu kuvaili.

Demokraatti kysyi Bogomoloffilta, millaisin motiivein hän oli julkaisun kirjoittanut.

– Katsoin, että nämä ihmiset, jotka siellä olivat, niin saattoivat olla jonkinlaisella tutkimusmatkalla. Saatoin hyvinkin myös erehtyä, hän vastasi.

Oliko sinulla jokin syy, miksi kyseiset henkilöt eivät olisi saaneet siellä kulkea?

– Ei ole muuta kommentoitavaa tähän. Tämä on tällainen sivusto, jossa ennenkin on ilmoitettu kulkijoista erityisesti öiseen aikaan. Kyseinen tapaus tapahtuma oli illasta.

Bogomoloff kertoi, ettei hän pidä tekstiä ongelmana. Kysymykseen pitääkö hän kyseistä tekstiä rasistisena hän vastasi:

– Voisi varmaan käyttää muitakin ilmaisuja, mutta nyt meni näin. Ei ole tämän enempää kommentoitavaa tähän.

Bogomoloff syyllistyi todella pahaan ylilyöntiin.

Hussein ei voi käsittää kaupunginvaltuuston varapuheenjohtajan perusteluja.

– Aikakaudella, jossa ihmisiä pitäisi saada lähennettyä toistensa kanssa hän haluaa erottaa ihmisiä. Bogomoloff syyllistyi todella pahaan ylilyöntiin, Hussein toteaa.

– En haluaisi kutsua häntä rasistiksi, mutta kyllä tämä vähintäänkin on flirttailua rasismin kanssa pahimmillaan.

Hussein kertoo, että seuraava Bogomoloffin kohtaaminen kaupunginvaltuustossa ja hänen silmiinsä katsominen tuntuu vaikealta

– Mitä hän ajattelee minunkaltaisestani siellä valtuustosta? Pitäisikö meidänkin ilmoittaa erikseen, että olen paikalla koska olen valtuutettu, hän ihmettelee.

– Bogomoloffin kirjoitus osoittaa, että hänen ajatuksensa mukaan tietyt ihmiset ovat tarkoitettu olemaan vain tietyissä paikoissa. Ajatus tarkoittaa, että siellä missä hän itse asuu, ei kuuluisi olla ollenkaan erilaisia ihmisiä.

Jaa tämä artikkeli

Kommentit

Artikkeleita voi kommentoida yhden vuorokauden ajan julkaisuhetkestä. Kirjoita asiallisesti ja muita kunnioittaen. Ylläpito pidättää oikeuden poistaa sopimattomat viestit ja estää kirjoittajaa kommentoimasta.

Sähköpostiosoitteesi

Lisää aiheesta

Toimituksen valinnat

Palkittu politiikan aikakauslehti
39€/4kk

Toimituksen valinta

Rane Aunimo

Päätoimittajalta
25.6.2020
Tapaus Mäenpää: Puheet on nyt pidetty, on aika painaa nappia – historia kyllä muistaa, kuinka kansanedustajat perjantaina äänestävät
Lue lisää

Luetuimmat

Uusimmat

Toimituksen valinnat

Demokraatti

va. päätoimittaja: Rane Aunimo
Lähetä juttuvinkki →

Toimitus: PL 338, 00531 Helsinki, puh. 09 701 041

Arbetarbladet

Chefredaktör: Johan Kvarnström
Kontakt →

Redaktion: Broholmsgatan 18-20 C, 00531 Helsingfors

2018 DEMOKRAATTI
TIETOSUOJA- ja REKISTERISELOSTE