Palkittu politiikan aikakauslehti
72€/6kk

Politiikka

SDP:n Malm kiittelee mietintöä yritysjärjestelylaista – tästä on kyse

Jukka-Pekka Flander

Eduskunnan työelämä- ja tasa-arvovaliokunta on saanut tänään valmiiksi mietinnön niin kutsutusta yritysjärjestelylaista. Laki perustuu EU:n direktiiviin, jolla turvataan henkilöstön asema, kun työnantaja on suunnittelemassa ja toteuttaa rajat ylittäviä yritysjärjestelyitä.

Demokraatti

Demokraatti

SDP:n kansanedustaja Niina Malm pitää tulevaa muutosta tarpeellisena parannuksena työntekijöiden asemaan.

– Muutos mahdollistaa sen, että jatkossa työntekijät voivat vaikuttaa suunnitelmissa oleviin yritysjärjestelyihin kuulemisen kautta. Kun työntekijöitä informoidaan ajoissa suunnitelluista muutoksista, on heillä mahdollista ottaa kantaa valmisteluihin. On tärkeää, että henkilöstölle taataan myös työnantajan perusteltu vastaus esitettyihin kysymyksiin, Malm sanoo tiedotteessa.

Työnantajavelvoitteisiin kuuluu jatkossa esimerkiksi työehtosopimuksen mukaiseen palkanmaksuun, työsuojeluun, sosiaaliturvan rahoitukseen ja työterveyteen liittyviä velvoitteita.

– Esimerkiksi kun yhtiö jakautuu eri yhtiöihin ja eri maihin, täytyy jakautumissuunnitelmassa jatkossa määritellä, mikä yhtiöistä toimii jatkossa kunkin työntekijän työnantajana. Lisäksi on määritettävä, mikä taho vastaa työsuhteen ehtojen ja siihen liittyvien velvoitteiden jatkuvuudesta.

Jaa tämä artikkeli

Kommentit

Artikkeleita voi kommentoida yhden vuorokauden ajan julkaisuhetkestä. Kirjoita asiallisesti ja muita kunnioittaen. Ylläpito pidättää oikeuden poistaa sopimattomat viestit ja estää kirjoittajaa kommentoimasta.

Sähköpostiosoitteesi

Toimituksen valinnat

Toimituksen valinnat

Demokraatti

päätoimittaja: Petri Korhonen
Lähetä juttuvinkki →

Toimitus: PL 338, 00531 Helsinki, puh. 09 701 041

Arbetarbladet

chefredaktör: Topi Lappalainen
Kontakt →

Redaktion: Broholmsgatan 18-20 C, 00531 Helsingfors

Tietosuoja-asetukset

2018 DEMOKRAATTI
TIETOSUOJA- ja REKISTERISELOSTE