Palkittu politiikan aikakauslehti
39€/4kk

Politiikka

SDP:n Malm kysyy USU:ssa: ”Miksi työnantajat eivät ota isompaa roolia työntekijöidensä kouluttamisessa?

iStock

Pääministeripuolue SDP:n varapuheenjohtaja, kansanedustaja Niina Malm patistelee Uutissuomalaisen (USU) haastattelussa yrityksiä ottamaan nykyistä suurempaa vastuuta työvoimapulan ratkaisemiseksi.

DEMOKRAATTI

Demokraatti

Malmin mielestä yritysten ja niiden etujärjestöjen pitäisi olla nykyistä kiinnostuneempia ja aktiivisempia itse kouluttamaan osaavaa henkilökuntaa ratkaisemaan työvoimapulaa.

Hän arvioi, että olisi yritysten oma etu, että ne kouluttaisivat nykyistä merkittävästi enemmän työntekijöitä itse omiin tarpeisiinsa yhteistyössä esimerkiksi ammattioppilaitosten kanssa ja pitäisivät työntekijöidensä osaamisesta huolta jatkuvasti esimerkiksi täydennyskoulutuksin.

- Suurimman osan koulutuksista maksaa valtio, seuraavaksi eniten työntekijä ja vasta sitten työnantaja. Kun työvoimapula ja kohtaanto-ongelma on työnantajien ongelma, niin minkä takia ne eivät ota isompaa roolia työntekijöidensä kouluttamisessa?

Malm sanoo, että työnantajien mielestä tuntuu olevan jatkuvasti huono aika panostaa työntekijöiden osaamiseen.

- Jos menee hyvin, ei ehditä kouluttaa, ja jos menee huonosti, lomautetaan, hän toteaa Uutissuomalaisen haastattelussa.

Malmin mielestä elinkeinoelämässä on viimein herättävä siihen, että osaavaa työvoimaa ei saa, jos siihen ei ole itse valmis satsaamaan. Hän sanoo olevansa kyllästynyt siihen, että elinkeinoelämän suunnalta työvoimapulaan ja kohtaanto-ongelmaan etsitään aina ratkaisuja vain ”keppipolitiikasta” eli esimerkiksi työttömyysturvan porrastamisesta.

Jaa tämä artikkeli

Kommentit

Artikkeleita voi kommentoida yhden vuorokauden ajan julkaisuhetkestä. Kirjoita asiallisesti ja muita kunnioittaen. Ylläpito pidättää oikeuden poistaa sopimattomat viestit ja estää kirjoittajaa kommentoimasta.

Sähköpostiosoitteesi

Toimituksen valinnat

Palkittu politiikan aikakauslehti
39€/4kk

Huomasitko nämä?

Luetuimmat

Uusimmat

Toimituksen valinnat

Demokraatti

päätoimittaja: Petri Korhonen
Lähetä juttuvinkki →

Toimitus: PL 338, 00531 Helsinki, puh. 09 701 041

Arbetarbladet

Tf. chefredaktör: Topi Lappalainen
Kontakt →

Redaktion: Broholmsgatan 18-20 C, 00531 Helsingfors

Tietosuoja-asetukset

2018 DEMOKRAATTI
TIETOSUOJA- ja REKISTERISELOSTE