Palkittu politiikan aikakauslehti
72€/6kk

Ulkomaat

Senaattoriryhmä Bidenille: Hävittäjien myynti Turkille jäihin, kunnes Suomen ja Ruotsin Nato-jäsenyys on hyväksytty

LEHTIKUVA / AFP / OZAN KOSE
Turkin ilmavoimien taitolentoryhmä Solo Turk esitteli taitojaan F-16-hävittäjällä lentonäytöksessä Istanbulissa 20. syyskuuta 2008.

Yhdysvalloissa yhteensä 27 senaattoria kehottaa presidentti Joe Bidenia panemaan F-16-hävittäjien myynnin Turkille jäihin, kunnes maa on hyväksynyt Suomen ja Ruotsin liittymisen sotilasliitto Natoon, kertoo muun muassa uutiskanava CNN.

DEMOKRAATTI/STT

Demokraatti

Ryhmään kuuluu sekä republikaani- että demokraattisenaattoreita.

-  Liittymisprotokollan hyväksymättä jättäminen nykyisessä aikataulussa uhkaa sotilasliiton yhtenäisyyttä historiallisella hetkellä Venäjän jatkaessa hyökkäystään Ukrainassa. Tuottoisa ja molempia osapuolia hyödyttävä kahdenvälinen turvallisuussuhde Turkin kanssa palvelee Yhdysvaltain etuja, ja jäämme odottamaan Suomen ja Ruotsin Nato-jäsenyysprotokollien hyväksymistä, kirjeessä sanotaan.

Bidenin hallinto valmistelee suurta hävittäjäkauppaa Turkin kanssa, mutta tarvitsee siihen kongressin hyväksynnän, mikäli kauppa halutaan toteuttaa nopeasti.

Turkin mukaan Nato-jäsenyyttä ja asekauppoja ei pitäisi yhdistää. Viime kuussa Yhdysvalloissa vieraillut Turkin ulkoministeri Mevlüt Cavusoglu sanoi, että presidentin olisi suostuteltava kongressi myymään hävittäjät.

Uutista täydennetty.

Jaa tämä artikkeli

Kommentit

Artikkeleita voi kommentoida yhden vuorokauden ajan julkaisuhetkestä. Kirjoita asiallisesti ja muita kunnioittaen. Ylläpito pidättää oikeuden poistaa sopimattomat viestit ja estää kirjoittajaa kommentoimasta.

Sähköpostiosoitteesi

Toimituksen valinnat

Toimituksen valinnat

Demokraatti

päätoimittaja: Petri Korhonen
Lähetä juttuvinkki →

Toimitus: PL 338, 00531 Helsinki, puh. 09 701 041

Arbetarbladet

chefredaktör: Topi Lappalainen
Kontakt →

Redaktion: Broholmsgatan 18-20 C, 00531 Helsingfors

Tietosuoja-asetukset

2018 DEMOKRAATTI
TIETOSUOJA- ja REKISTERISELOSTE