Politiikka

Sipilä: Aloite selvityksen keskeyttämisestä Bernerin

Lehtikuva
Lehtikuva
Lehtikuva

Liikenneverkon kehittämistä mietitään seuraavaksi rauhassa hallituspuolueiden kesken, ennen kuin seuraavista askelmerkeistä päätetään, sanoo pääministeri Juha Sipilä (kesk.) STT:lle.

Pääministerin mukaan autoveron osalta tulleen palautteen perusteella on selvää, että autoveron poisto ei voi olla osa liikenneverkkoyhtiöratkaisua.

Sipilä mukaan aloite keskeyttää liikenneverkkoselvityksen lausuntokierros oli liikenneministeri Anne Bernerin (kesk.).

Sipilä katsoo. että liikenneverkon rahoitus vaatii joka tapauksessa uudistamista.

– Koko liikenneverkkoyhtiön ajatuksena on ollut, että uusilla palveluilla saadaan budjetin ja verotuksen ulkopuolista rahoitusta, ja sitä kautta tiestön kuntoa parannettua ilman että autoilijan kustannukset nousevat, Sipilä sanoo.

STT:n mukaan Sipilä piti selvänä, että näin laajasta hankkeesta pitää käydä julkinen keskustelu.

– Jos autokauppa ei kestä kahden viikon keskustelua, silloin pitkän tähtäimen muutos menee lyhyen tähtäimen asioiden edelle. Emme halua missään tapauksessa tuoda tällaista asiaa ”puskista” ilman julkista keskustelua.

Berneriltä rohkea ja ennakkoluuloton selvitys keskusteltavaksi, Juha Sipilä otsikoi 20.1. blogissaan.

– Hallituspuolueet päättivät tällä viikolla, että selvitys laitetaan kuulemiskierrokselle ja että aiheesta käydään kattava asiantuntija- ja kansalaiskeskustelu ennen mahdollisen hallituksen esityksen laatimista. Tämä on uutta poliittista kulttuuria – rohkeaa ja avointa. Siihen ei olla Suomessa totuttu, hän päivitti vielä tuolloin.

Jakoa

Jaa tämä artikkeli

Demokraatti 1/20
ÄÄRIPÄÄT - Miksi vastakkainasettelu kiinnostaa?
KANSA JA KAPITALISMI - Joillakin on varaa sijoittaa
MISSÄ OLET NYT - Ari Korhonen
Seuraa Meitä:
Lisää aiheesta:

Kommentit

Toimituksen valinta


Rane Aunimo

Jussi Halla-ahon mukaan ilmasto lämpenee ja se liittyy ihmisen toimintaan – viiden lapsen isä julisti Helsingissä sanomaa, mutta flirtti olikin tutun ivallinen
23.1.2020

Luetuimmat


Uusimmat