Palkittu politiikan aikakauslehti
72€/6kk

Politiikka

Sipilä vetoaa muiden Pohjoismaiden käytäntöön: “Poliittisista lakoista käytävä rauhallinen keskustelu”

Pääministeri Juha Sipilän (kesk.) mukaan poliittisista lakoista on keskusteltava seuraavan hallituksen hallitusohjelman laatimisen yhteydessä.

DEMOKRAATTI/STT

Demokraatti

Sipilä muistutti SAK:n eduskuntapuolueiden puheenjohtajille järjestämässä keskustelutilaisuudessa, että muissa Pohjoismaissa on rajoitettu poliittista lakkoilua ja Saksassa se on kokonaan kielletty.

– Tästä pitää käydä asiallinen ja rauhallinen keskustelu seuraavan hallitusohjelman yhteydessä. Itse pidän sitä erikoisena, että Suomessa on rajoittamaton oikeus kun naapureissa sitä on rajoitettu, Sipilä sanoi.

– Minusta pitää olla oikeus osoittaa mieltä ja pitää olla oikeus poliittisiin lakkoihin, mutta meidän pitää miettiä olisiko tämä pohjoismainen malli sopiva Suomelle, pääministeri jatkoi.

Poliittiset lakot nousivat keskustelun kohteeksi aiemmin syksyllä kun ammattiyhdistysliike protestoi poliittisilla lakoilla pienten yritysten työntekijöiden irtisanomissuojan heikentämishanketta vastaan.

Jaa tämä artikkeli

Kommentit

Artikkeleita voi kommentoida yhden vuorokauden ajan julkaisuhetkestä. Kirjoita asiallisesti ja muita kunnioittaen. Ylläpito pidättää oikeuden poistaa sopimattomat viestit ja estää kirjoittajaa kommentoimasta.

Sähköpostiosoitteesi

Toimituksen valinnat

Demokraatti

päätoimittaja: Petri Korhonen
Lähetä juttuvinkki →

Toimitus: PL 338, 00531 Helsinki, puh. 09 701 041

Arbetarbladet

chefredaktör: Topi Lappalainen
Kontakt →

Redaktion: Broholmsgatan 18-20 C, 00531 Helsingfors

Tietosuoja-asetukset

2018 DEMOKRAATTI
TIETOSUOJA- ja REKISTERISELOSTE