Palkittu politiikan aikakauslehti
72€/6kk

Politiikka

“Sipilän ja Orpon kerrottava ennen vaaleja, tiesivätkö tiedon pimittämisestä” – SDP:stä vaatimus: harhaanjohtaminen on selvitettävä pohjamutia myöten

SDP:n puoluevaltuuston puheenjohtaja, kansanedustaja Sirpa Paatero vaatii, että poliisi tutkii, onko eduskunnan harhaanjohtamisessa syyllistytty rikokseen.

Demokraatti

Demokraatti

Helsingin Sanomat kertoi tänään, että eduskunnalta on pimitetty sote-uudistuksen tosiasiallisia taloudellisia vaikutuksia. Paatero pitää paljastusta äärimmäisen raskauttavana Juha Sipilän (kesk.) hallituksen sote-uudistuksen valmistelusta.

– Sote-uudistuksen taloudellisten vaikutusten pimittäminen on selvitettävä perinpohjaisesti. On vaikea uskoa, että virkamiehet olisivat päättäneet taloudellisen tiedon salaamisesta itsenäisesti, kun koko uudistusta on leimannut Sipilän hallituksen ennennäkemätön poliittinen ohjaus.

Paatero vaatii, että sekä Sipilän että valtiovarainministeri Petteri Orpon (kok.) on kerrottava ennen sunnuntain eduskuntavaaleja, ovatko he tienneet tiedon pimittämisestä vai ovatko valtiovarainministeriön virkamiehet toimineet ministerien selän takana.

“Lehmänkaupan ja sulle–mulle -politiikan jäljet ovat vielä synkemmät, mitä on osattu arvioida.”

Vain kaksi päivää sitten HS toi julkisuuteen tiedot poikkeuksellisesta poliittisesta ohjauksesta uudistuksessa ja sen epärealistisesta aikataulusta. Tiedot perustuivat valtioneuvoston kanslian tilaamaan loppuraporttiin, jonka julkaisuajankohtaa hallitus oli yrittänyt venyttää eduskuntavaalien yli.

– Uutinen eduskunnan tietoisesta harhaanjohtamisesta yhdistettynä sote-uudistuksen loppuraportin paljastamaan poliittiseen ohjaukseen sekä yksityisten terveysyritysten vaikuttamisyrityksiin vaarantavat vakavalla tavalla eduskunnan, hallituksen ja virkakunnan välistä luottamusta, Paatero toteaa tiedotteessa.

Lisää aiheesta

Hänen mukaansa kokoomuksen ja keskustan lehmänkaupan ja sulle–mulle -politiikan jäljet ovat vielä synkemmät, mitä on osattu aikaisemmin arvioida.

Paatero korostaa, että Suomi tarvitsee sote-uudistuksen, jolla nopeutetaan ihmisten hoitoon pääsyä ja taataan laadukkaat sosiaali- ja terveyspalvelut kaikille suomalaisille.

– Uudistusta on vietävä parlamentaarisessa valmistelussa päättävästi eteenpäin heti eduskuntavaalien jälkeen.

Jaa tämä artikkeli

Kommentit

Artikkeleita voi kommentoida yhden vuorokauden ajan julkaisuhetkestä. Kirjoita asiallisesti ja muita kunnioittaen. Ylläpito pidättää oikeuden poistaa sopimattomat viestit ja estää kirjoittajaa kommentoimasta.

Sähköpostiosoitteesi

Toimituksen valinnat

Demokraatti

päätoimittaja: Petri Korhonen
Lähetä juttuvinkki →

Toimitus: PL 338, 00531 Helsinki, puh. 09 701 041

Arbetarbladet

chefredaktör: Topi Lappalainen
Kontakt →

Redaktion: Broholmsgatan 18-20 C, 00531 Helsingfors

Tietosuoja-asetukset

2018 DEMOKRAATTI
TIETOSUOJA- ja REKISTERISELOSTE