Palkittu politiikan aikakauslehti
72€/6kk

Politiikka

”Suomen osuus tulee olemaan useita miljoonia, eikä sitä meiltä kysytä” – Varoitus ex-ministeriltä: On varauduttava massiivisiin väestönsiirtoihin

Kari Hulkko

Vihreiden entinen kansanedustaja Osmo Soinivaara kehottaa varautumaan suuriin väestönsiirtoihin tulevaisuudessa. Hän kirjoittaa verkkosivuillaan, ettei ole realistista pysäyttää ilmaston lämpenemistä kahteen asteeseen, puolestatoista asteesta nyt puhumattakaan.

DEMOKRAATTI

Demokraatti

”Edessä on massiivisia väestönsiirtoja, kun esimerkiksi sadat miljoonat intialaiset jäävät ilman vettä Tiibetin jäätiköiden sulaessa.”

”Satojen miljoonien ihmisten asuttaminen uudestaan ei ole aivan kivuton asia. Minne he menevät? Katse kääntyy tietysti harvaan asuttuihin maihin kuten Australiaan – ja esimerkiksi Suomeen. Suomen osuus tulee olemaan useita miljoonia, eikä sitä meiltä kysytä”, Soininvaara arvioi.

Vihreiden ex-puheenjohtaja sanoo, että ilmastonmuutoksen edistämistä kannattavien puolueiden tulisi Suomessa ajatella myös tätä.

”Tosiasiassa heidän politiikkansa johtaa juuri siihen ”väestönvaihtoon”, jota he julkistetuissa ohjelmissaan vastustavat.”

Soininvaaran mukaan ilmastonmuutokseen sopeutuminen on ”niin giganttinen haaste”, että siihen olisi pitänyt alkaa varautua jo vuosia sitten.

”Jos siis uskon, että ilmastonmuutoksen pysäyttämisessä epäonnistutaan, kannattaako siis luopua sen vastustamisesta. No ei todellakaan. Vaikka lämpeneminen kolmella asteella on katastrofaalista, lämpeneminen neljällä asteella on vielä moninkertaisesti kasastrofaalisempaa.”

Jaa tämä artikkeli

Kommentit

Artikkeleita voi kommentoida yhden vuorokauden ajan julkaisuhetkestä. Kirjoita asiallisesti ja muita kunnioittaen. Ylläpito pidättää oikeuden poistaa sopimattomat viestit ja estää kirjoittajaa kommentoimasta.

Sähköpostiosoitteesi

Toimituksen valinnat

Palkittu politiikan aikakauslehti
72€/6kk

Huomasitko nämä?

Luetuimmat

Uusimmat

Toimituksen valinnat

Demokraatti

päätoimittaja: Petri Korhonen
Lähetä juttuvinkki →

Toimitus: PL 338, 00531 Helsinki, puh. 09 701 041

Arbetarbladet

chefredaktör: Topi Lappalainen
Kontakt →

Redaktion: Broholmsgatan 18-20 C, 00531 Helsingfors

Tietosuoja-asetukset

2018 DEMOKRAATTI
TIETOSUOJA- ja REKISTERISELOSTE