Palkittu politiikan aikakauslehti
72€/6kk

Politiikka

Suomi antaa lisätukea Turkin ja Syyrian maanjäristysalueelle

AFP / LEHTIKUVA / EYLUL YASAR
Maanjäristys aiheutti suuria tuhoja Turkissa (kuva otettu 4. maaliskuuta).

Suomi myöntää 12 miljoonaa euroa lisätukea humanitaariseen apuun Turkin ja Syyrian maanjäristyksestä selvinneiden auttamiseksi. Tuella rahoitetaan ruoka-apua, vesihuoltoa, hätäapumajoitusta ja suojaa kotinsa menettäneille, tiedottaa ulkoministeriö.

Demokraatti

Demokraatti

Turkin eteläosassa maanantaina 6. helmikuuta tapahtuneen tuhoisan maanjäristyksen ja sitä seuranneiden jälkijäristysten seurauksena Turkissa ja Syyrian luoteisosissa on kuollut yli 55 700 ihmistä ja loukkaantuneita on noin 130 000.

– Maanjäristyksen vaikutukset Turkissa ovat olleet valtavat ja tarve hätäavulle on yhä akuutti. Syyrian luoteisosissa, opposition hallinnoimilla alueilla, humanitaarinen hätä oli suuri jo ennen maanjäristystä. Syyrian hallinnon alueilla kamppaillaan puolestaan musertavien taloudellisten haasteiden kanssa. Nyt myönnettävällä lisätuella saadaan suojaa, ruokaa ja puhdasta vettä maanjäristyksen uhreille mahdollisimman laajasti eri alueilla, sanoo humanitaarisesta avusta vastaava kehitysyhteistyö- ja ulkomaankauppaministeri Ville Skinnari (sd.) UM:n tiedotteessa.

Suomi ilmoittaa 12 miljoonan euron lisätuesta maanantaina 20.3. pidettävässä rahoituskonferenssissaTogether for the people in Türkiye and Syria, jossa Suomea edustaa ulkoministeri Pekka Haavisto (vihr.). Brysselissä pidettävän konferenssin järjestävät EU-komissio ja Ruotsi.

Suomen tuesta puolet kanavoidaan Turkkiin Punaisen Ristin ja Punaisen Puolikuun kansainvälisen liiton IFRC:n kautta ja puolet YK:n humanitaarisen avun koordinointitoimisto Ochan humanitaarisen avun korirahaston (Syria Cross-Border Humanitarian Fund) kautta.

Jaa tämä artikkeli

Kommentit

Artikkeleita voi kommentoida yhden vuorokauden ajan julkaisuhetkestä. Kirjoita asiallisesti ja muita kunnioittaen. Ylläpito pidättää oikeuden poistaa sopimattomat viestit ja estää kirjoittajaa kommentoimasta.

Sähköpostiosoitteesi

Toimituksen valinnat

Toimituksen valinnat

Demokraatti

päätoimittaja: Petri Korhonen
Lähetä juttuvinkki →

Toimitus: PL 338, 00531 Helsinki, puh. 09 701 041

Arbetarbladet

chefredaktör: Topi Lappalainen
Kontakt →

Redaktion: Broholmsgatan 18-20 C, 00531 Helsingfors

Tietosuoja-asetukset

2018 DEMOKRAATTI
TIETOSUOJA- ja REKISTERISELOSTE