Palkittu politiikan aikakauslehti
72€/6kk

Politiikka

Suomi saa uuden presidentin – Alexander Stubb aloittaa kautensa

LEHTIKUVA / EMMI KORHONEN

Suomi saa tänään 13. tasavallan presidentin, kun Sauli Niinistö väistyy ja Alexander Stubb aloittaa kautensa hänen seuraajanaan.

DEMOKRAATTI/STT

Demokraatti

Päivän aluksi Niinistö ja Stubb saapuvat yhdessä Presidentinlinnasta Eduskuntatalolle, missä Niinistö tarkastaa kunniakomppanian.

Juhlallisuudet huipentuvat puolen päivän jälkeen eduskunnassa, kun Stubb antaa presidentin juhlallisen vakuutuksen täysistunnossa.

Sekä Niinistö että Stubb puhuvat, ja eduskunnan vastauksen antaa puhemies Jussi Halla-aho (ps.).

Täysistunnon jälkeen presidentit siirtyvät Eduskuntatalon edustalle, missä Stubb vuorostaan tarkastaa kunniakomppanian. Sen jälkeen molemmat presidentit palaavat Presidentinlinnaan ja tervehtivät puolisoineen yleisöä Linnan parvekkeelta.

Sää näyttää suosivan juhlallisuuksia. Ilmatieteen laitoksen mukaan pääkaupunkiseudulla sää on pilvipoutainen ja lämpötila päivällä asteen pari plussan puolella. Pilvipeite saattaa myös hieman repeillä, joten jossain vaiheessa päivää aurinkokin voi näyttäytyä.

Edellisen kerran vastaava vahdinvaihto Presidentinlinnassa nähtiin kaksitoista vuotta sitten, kun Niinistö seurasi presidenttinä Tarja Halosta. Päivän menoja voi seurata Eduskuntatalon edustalla ja Kauppatorilla, tai Ylen ja muiden medioiden suorissa lähetyksissä.

Jaa tämä artikkeli

Kommentit

Artikkeleita voi kommentoida yhden vuorokauden ajan julkaisuhetkestä. Kirjoita asiallisesti ja muita kunnioittaen. Ylläpito pidättää oikeuden poistaa sopimattomat viestit ja estää kirjoittajaa kommentoimasta.

Sähköpostiosoitteesi

Toimituksen valinnat

Toimituksen valinnat

Demokraatti

päätoimittaja: Petri Korhonen
Lähetä juttuvinkki →

Toimitus: PL 338, 00531 Helsinki, puh. 09 701 041

Arbetarbladet

chefredaktör: Topi Lappalainen
Kontakt →

Redaktion: Broholmsgatan 18-20 C, 00531 Helsingfors

Tietosuoja-asetukset

2018 DEMOKRAATTI
TIETOSUOJA- ja REKISTERISELOSTE