Kolumnit

Suomi selviää yhdessä, kirjoittaa Maria Guzenina: ”Kapeaharteisten lobbariryhmien ahneet visiot eivät saa tätä vaarantaa”

Pian alkava itsenäisyytemme satavuotisjuhlavuosi on sukupolviemme merkittävin juhlavuosi. Sen teemaa on valittu kuvaamaan ytimekäs sana ”Yhdessä”.

Me suomalaiset olemme jo vuosisadan ajan saaneet rakentaa ja kehittää omaa isänmaatamme. Meillä on ollut onnekas mahdollisuus päättää yhdessä asioistamme. Olemme onnistuneet monessa vaatimattomista lähtökohdista huolimatta.

Maa pohjolan perukoilta on ponnistanut maailman parhaiden maiden joukkoon mitä tulee koulutukseen, yhteiskuntarauhaan, tasa-arvoon, lehdistön vapauteen ja demokratian toteutumiseen. Olemme olleet edelläkävijä monessa nykyään itsestään selvässä asiassa: yleisessä ja yhtäläisessä äänioikeudessa, sosiaaliturvassa ja peruskoulujärjestelmässä.

Laadukas lasten päivähoito on subjektiivisena oikeutena mahdollistanut naisten tasa-arvoisemman osallistumisen työelämään. Saavutukset on tärkeää tiedostaa, mutta sammaloidumme ja taannumme, jos meillä ei ole näkyä ja vakaumusta yhteisestä tulevaisuudesta.

Viisaampi hallitus ei olisi uhkaillut vanhuksia, heidän omaisiaan ja hoitajia näin julkeilla toimilla.

Meillä demareilla on vakavan ja vastuullisen näytön paikka. Sipilän hallituksen toimet ja tekemättömyydet kertovat ylimielisyydestä ja ymmärtämättömyydestä ihmiselämän ainutlaatuisuutta kohtaan. Hallitus esimerkiksi uhkaili vanhuspalveluiden henkilöstömitoituksen heikentämisellä. Monet asiantuntijat tuomitsivat tämän.

Viisaampi hallitus ei olisi uhkaillut vanhuksia, heidän omaisiaan ja hoitajia näin julkeilla toimilla. Sipilän hallituksella kesti käsittämättömän pitkään ymmärtää, että poliittisten päätösten on oltava kestäviä ja moraalisesti hyväksyttäviä. Vanhuspalvelujen heikennys ei ole ainoa luottamusta hallitukseen horjuttanut esitys, jonka se on paineen alla joutunut perumaan.

Olemme kulkeneet kansakuntana yhdessä pitkän eheytymisen matkan. Julkeat intressit ja repivät jyrkät mielipiteet eivät saa jakaa Suomea uudelleen. Vain yhdessä rakentamalla voimme turvata tulevaisuuden, jossa tulevat sukupolvet voivat sadan vuoden päästä elää ylpeinä ja turvassa. Kapeaharteisten lobbariryhmien ahneet visiot eivät saa tätä vaarantaa.

Kun me demarit teemme politiikkaamme, meidän on pidettävä huoli siitä, että lapsemme saavat perinnöksi maan, missä ketään ei syrjitä. Yhteinen velvollisuutemme on säilyttää kunniassa sivistysvaltiomme periaatteet ja pitää sydän kohtuuden puolella. Meidän pitää vaalia demokratiaa, tasa-arvoa ja suvaitsevaisuutta kaikkien – myös maamme nykyisen hallituksen – puolesta.

Seuraa Meitä:
Lisää aiheesta:

Kommentit

Toimituksen valinta


Luetuimmat