Palkittu politiikan aikakauslehti
72€/6kk

Politiikka

Tämä on tilanne sosiaali- ja terveysvaliokunnassa nyt – “Olemme etenemässä etanan vauhtia”

LEHTIKUVA / ANTTI AIMO-KOIVISTO
Sosiaali- ja terveysvaliokunnan puheenjohtaja Krista Kiuru (vasemmalla) ja varapuheenjohtaja Mia Laiho valiokunnan kokoushuoneen ovella eduskunnassa tänään.

Sosiaali- ja terveysvaliokunta on tänään jatkanut saamallaan lisäajalla hallituksen sosiaaliturvaleikkausten käsittelyä. Mietintöjen oli määrä valmistua eilen, mutta lisäaikaa on saatu tiistaihin saakka.

Johannes Ijäs

Demokraatti

Valiokunnan työskentely on ollut erittäin riitaista. Esimerkiksi valiokunnan puheenjohtaja Krista Kiuru (sd.) avasi eilen tilannetta.

Valiokunta istui tänään aamupäivän ja jatkaa täysistunnon jälkeen iltapäivällä. Tänään pohdittiin myös, että eduskunta pitäisi poikkeuksellisesti istunnon myös iltapäivällä, jotta voitaisiin suorittaa sosiaali- ja terveysvaliokunnasta mahdollisesti valmistuvien mietintöjen pöydällepanoja. Demokraatin tietojen mukaan kiireinen Kiuru ei kuitenkaan ehtinyt esittämään asiaa puhemiesneuvostolle eikä se olisi ollut muutoinkaan mahdollista näin nopealla aikataululla.

Krista Kiuru kertoi eduskunnassa toimittajille, että asumistukiin ja niiden leikkaamiseen liittyvä mietintö valmistunee tänään. Kiuru uskoo myös, että kaikki sosiaaliturvaan liittyvät lakiesitykset saadaan valmiiksi tiistaihin mennessä.

– Tämän kokonaisuuden osalta olemme etenemässä etanan vauhtia, hän kuitenkin huokasi.

Kiuru on katsonut hallituspuolueiden jarruttelevan työtä.

Kiurun mukaan valiokunnalle tarvittaisiin maanantaille uusia kokousaikoja. Hän puhui 4-5 tunnista. Tällä hetkellä ei suunnitella viikonloppuna työskentelemistä.

SOSIAALI- JA TERVEYSVALIOKUNNAN varapuheenjohtaja Mia Laiho (kok.) uskoo, että asumistukeen liittyvä asia saadaan tänään valiokunnassa valmiiksi.

Vasemmistoliiton valiokuntajäsen Li Andersson totesi tänään, että hallituspuolueilla on valiokunnassa paljon muutosehdotuksia.

Laiho totesi tähän, että on normaali tapa, että mietintöä käsitellään huolellisesti.

Laihon mukaan tänään kokous on sujunut hyvin, mutta viimeiset viikot ovat olleet hyvin kuormittavia.

Laiho sanoi, että valiokunta yrittää tehdä kaikkensa, jotta mietinnöt saadaan saliin määräaikaan eli tiistain istuntoon mennessä. Muutoin eduskunnan loppuvuoden aikataulu muuttuu.

Opposition mielestä hallituspuolueet jarruttavat valiokunnan työtä ja hallituksen mielestä oppositiopuolueet. Laiho ei halunnut tänään ottaa kantaa jarruttelukeskusteluun.

– Mennyt aika on ollut raskasta ja työskentely ei ole ollut niin sujuvaa ja hyvää kuin olisi odottanut.

Jaa tämä artikkeli

Kommentit

Artikkeleita voi kommentoida yhden vuorokauden ajan julkaisuhetkestä. Kirjoita asiallisesti ja muita kunnioittaen. Ylläpito pidättää oikeuden poistaa sopimattomat viestit ja estää kirjoittajaa kommentoimasta.

Sähköpostiosoitteesi

Toimituksen valinnat

Toimituksen valinnat

Demokraatti

päätoimittaja: Petri Korhonen
Lähetä juttuvinkki →

Toimitus: PL 338, 00531 Helsinki, puh. 09 701 041

Arbetarbladet

chefredaktör: Topi Lappalainen
Kontakt →

Redaktion: Broholmsgatan 18-20 C, 00531 Helsingfors

Tietosuoja-asetukset

2018 DEMOKRAATTI
TIETOSUOJA- ja REKISTERISELOSTE