Palkittu politiikan aikakauslehti
72€/6kk

Työmarkkinat

Tässä on Hesburger-pomon vastaus ay-johtajalle: “Emme syytä asiassa kenttäpäälliköitä tai ravintolahenkilökuntaa”

iStock

Hesburgerin hallituksen puheenjohtaja Heikki Salmela on julkaissut vastauksen Palvelualojen ammattiliiton PAMin avoimeen kirjeeseen.

Rane Aunimo

Demokraatti

Demokraatti

Demokraatti

– Julkisuuteen saatettujen tietojen mukaan johtamassanne pikaruokaketjussa työntekijöitä, erityisesti nuoria on johdettu harhaan ja heidän tietämättömyyttään työelämän pelisäännöistä käytetty hyväksi, hän muun muassa kirjoitti.

Salmela avaa vastauksensa kohteliaasti.

“Hyvä PAMin puheenjohtaja Annika Rönni-Sällinen. Kiitos kirjeestänne. Suhtaudun mediakeskustelussa esiin tulleisiin epäkohtiin vakavasti, ja olemme jo ryhtyneet Hesburgerilla selvitystyöhön niiden tiimoilta. Emme syytä asiassa kenttäpäälliköitä tai ravintolahenkilökuntaa, vaan Hesburgerin ylin johto on vastuussa johtamisessa tehdyistä virheistä. Keskitymme nyt asioiden selvittämiseen ja korjaavien toimenpiteiden suunnitteluun.”

Salmela sanoo, että hyvinvoiva ja osaava henkilöstö on yksi Hesburgerin toiminnan kulmakivistä.

“Haluamme kohdella työntekijöitämme hyvin ja entistä paremmin huolehtia siitä, että työlainsäädännön ja työehtosopimusten määräysten noudattaminen toteutuu toiminnassamme. Avoin ja vastavuoroinen keskustelu henkilöstömme kanssa on meille äärimmäisen tärkeää, ja olemme pahoillamme siitä, että jokaisen kanssa tällaista keskusteluyhteyttä ei ole syntynyt.”

Salmelan mukaan Hesburger ilmoittaa korjaavista toimenpiteistä tarkemmin lähiaikoina.

Lisää aiheesta

Jaa tämä artikkeli

Kommentit

Artikkeleita voi kommentoida yhden vuorokauden ajan julkaisuhetkestä. Kirjoita asiallisesti ja muita kunnioittaen. Ylläpito pidättää oikeuden poistaa sopimattomat viestit ja estää kirjoittajaa kommentoimasta.

Sähköpostiosoitteesi

Toimituksen valinnat

Demokraatti

päätoimittaja: Petri Korhonen
Lähetä juttuvinkki →

Toimitus: PL 338, 00531 Helsinki, puh. 09 701 041

Arbetarbladet

chefredaktör: Topi Lappalainen
Kontakt →

Redaktion: Broholmsgatan 18-20 C, 00531 Helsingfors

Tietosuoja-asetukset

2018 DEMOKRAATTI
TIETOSUOJA- ja REKISTERISELOSTE