Palkittu politiikan aikakauslehti
72€/6kk

Kirjallisuus

Tässä ovat vuoden Finlandia-voittajat

LEHTIKUVA / JUSSI NUKARI \

Kaunokirjallisuuden Finlandia-palkinnon on voittanut Sirpa Kähkönen teoksellaan 36 uurnaa – Väärässä olemisen historia (Siltala). Teos käsittelee äidin ja tyttären suhdetta sekä sukupolvien välistä kuilua.

DEMOKRAATTI/STT

Demokraatti

30 000 euron palkinnon saajan valitsi professori ja tanssitaitelija Jorma Uotinen. Uotinen perusteli valintaansa sanomalla, että teos auttoi eläytymään toisen ihmisen osaan, kosketti ja synnytti tunnevyöryn. Romaanin vaikutusta hän vertasi tarkoin tähdättyyn nyrkiniskuun.

Lukijoiden suosikiksi äänestettiin Miki Liukkosen postuumisti julkaistu Vierastila (WSOY).

Tietokirjallisuuden Finlandia-palkinnon on voittanut puolestaan toimittaja-kirjailija Antti Järvi teoksellaan Minne katosi Antti Järvi – Kertomus kadonneesta isoisoisästä ja luovutettuun Karjalaan jääneistä (Gummerus).

Kirja käsittelee Järven isoisoisän ja nimikaiman jäämistä sodan aikana Neuvostoliitolle luovutettuun Karjalaan. Samalla se on ensimmäinen kotimainen tietokirja, joka käsittelee talvisodan jälkeen luovutetulle alueelle vapaaehtoisesti jääneitä suomalaisia.

Tietokirjallisuuden Finlandia-voittajan valitsi tänä vuonna lastenkirjailija ja koodari Linda Liukas. Hän kuvasi kirjaa muun muassa tarkaksi ja vilpittömäksi.

Lasten- ja nuortenkirjallisuuden Finlandia-palkinnon on voittanut Magdalena Hai teoksellaan Sarvijumala (Otava). Se oli myös lukijoiden suosikki.

Sarvijumalan keskushenkilö on äitinsä auto-onnettomuudessa menettänyt 17-vuotias Lauri. Kauhuromaanissa käsitellään muun muassa kuolemaa, surua, syyllisyyttä ja surusta irti päästämistä.

Lasten- ja nuortenkirjallisuuden voittajan valitsi tänä vuonna muusikko ja taiteilija Herra Ylppö. Palkinto on suuruudeltaan 30  000 euroa.

Jaa tämä artikkeli

Kommentit

Artikkeleita voi kommentoida yhden vuorokauden ajan julkaisuhetkestä. Kirjoita asiallisesti ja muita kunnioittaen. Ylläpito pidättää oikeuden poistaa sopimattomat viestit ja estää kirjoittajaa kommentoimasta.

Sähköpostiosoitteesi

Toimituksen valinnat

Toimituksen valinnat

Demokraatti

päätoimittaja: Petri Korhonen
Lähetä juttuvinkki →

Toimitus: PL 338, 00531 Helsinki, puh. 09 701 041

Arbetarbladet

chefredaktör: Topi Lappalainen
Kontakt →

Redaktion: Broholmsgatan 18-20 C, 00531 Helsingfors

Tietosuoja-asetukset

2018 DEMOKRAATTI
TIETOSUOJA- ja REKISTERISELOSTE