Palkittu politiikan aikakauslehti
72€/6kk

Politiikka

Taviolle “vapauttava” oikeuskanslerilta: ei ole aihetta epäillä lainvastaista menettelyä

AFP / LEHTIKUVA

Oikeuskansleri katsoo, ettei ulkomaankauppa- ja kehitysministeri Ville Tavion (ps.) päätöksessä keskeyttää humanitaarinen apu palestiinalaispakolaisten avustusjärjestölle ole aihetta epäillä lainvastaista menettelyä tai velvollisuuksien vastaisuutta.

DEMOKRAATTI/STT

Demokraatti

Oikeuskansleri Tuomas Pöysti toteaa vastauksissaan kahteen aiheesta tehtyyn kanteluun, ettei niitä ryhdytä tässä vaiheessa tarkemmin tutkimaan.

Tavio päätti tammikuun lopulla, että Suomen maksatukset palestiinalaispakolaisten avustusjärjestölle UNRWA:lle keskeytetään.

Keskeytyksen syynä kerrottiin olevan syytökset järjestön työntekijöiden osuudesta äärijärjestö Hamasin lokakuussa tekemään terrori-iskuun Israelia vastaan.

Pöysti toteaa, että Tavion päätöksessä ei vaikuta olleen kyse päätöksestä, jolla olisi ollut vaikutuksia järjestön käytettävissä olevan ulkoministeriön rahoituksen määrään.

Kyse vaikuttaa hänen mukaansa olleen pikemminkin ministeriön virkamiehille annetusta ohjauksesta olla toistaiseksi ryhtymättä sopimuksen mukaisen maksatuksen valmisteluun. Lopullinen päätös seuraavan maksuerän mahdollisesta maksamisesta on ollut tarkoitus tehdä myöhemmin.

Oikeuskansleri toteaa myös, että ministeriöllä on oikeus keskeyttää sopimuksen mukaiset maksatukset UNRWA:lle, jos ministeriö esimerkiksi perustellusti katsoo järjestön laiminlyöneen varojen väärinkäyttöä ehkäiseviä toimia.

Jaa tämä artikkeli

Kommentit

Artikkeleita voi kommentoida yhden vuorokauden ajan julkaisuhetkestä. Kirjoita asiallisesti ja muita kunnioittaen. Ylläpito pidättää oikeuden poistaa sopimattomat viestit ja estää kirjoittajaa kommentoimasta.

Sähköpostiosoitteesi

Toimituksen valinnat

Toimituksen valinnat

Demokraatti

päätoimittaja: Petri Korhonen
Lähetä juttuvinkki →

Toimitus: PL 338, 00531 Helsinki, puh. 09 701 041

Arbetarbladet

chefredaktör: Topi Lappalainen
Kontakt →

Redaktion: Broholmsgatan 18-20 C, 00531 Helsingfors

Tietosuoja-asetukset

2018 DEMOKRAATTI
TIETOSUOJA- ja REKISTERISELOSTE