Palkittu politiikan aikakauslehti
72€/6kk

Ulkomaat

Täyskäännös Oregonissa: kovat huumeet on taas kriminalisoitu

LEHTIKUVA / AFP / PATRICK T. FALLON

Yhdysvalloissa Oregonin osavaltio teki täyskäännöksen huumepolitiikassaan ja päätti kolmen vuoden tauon jälkeen kriminalisoida kovat huumeet.

DEMOKRAATTI/STT

Demokraatti

Osavaltion kuvernööri Tina Kotek on allekirjoittanut lain, joka mahdollistaa kuuden kuukauden vankeustuomion kovien huumeiden, kuten fentanyylin, heroiinin, kokaiinin ja ekstaasin, hallussapidosta. Laki astuu voimaan syyskuun alussa.

Oregonista tuli kolme vuotta sitten ensimmäinen Yhdysvaltain osavaltio, joka dekriminalisoi kovat huumeet. Päätöksen seurauksena huumeiden käyttö kaduilla ja yliannostukset kasvoivat räjähdysmäisesti.

Kolmen viime vuoden aikana osavaltion alueella poliisit ovat määränneet 100 dollarin sakkoja kovien huumeiden hallussapidosta ja jakaneet lisäksi kortteja, joissa on ollut tietoa miten huumeidenkäyttäjät voisivat saada hoitoa ja apua.

Jaa tämä artikkeli

Kommentit

Artikkeleita voi kommentoida yhden vuorokauden ajan julkaisuhetkestä. Kirjoita asiallisesti ja muita kunnioittaen. Ylläpito pidättää oikeuden poistaa sopimattomat viestit ja estää kirjoittajaa kommentoimasta.

Sähköpostiosoitteesi

Toimituksen valinnat

Toimituksen valinnat

Demokraatti

päätoimittaja: Petri Korhonen
Lähetä juttuvinkki →

Toimitus: PL 338, 00531 Helsinki, puh. 09 701 041

Arbetarbladet

chefredaktör: Topi Lappalainen
Kontakt →

Redaktion: Broholmsgatan 18-20 C, 00531 Helsingfors

Tietosuoja-asetukset

2018 DEMOKRAATTI
TIETOSUOJA- ja REKISTERISELOSTE