Politiikka

Teemu Laajasalon hulppea sviittiyö Savonlinnassa: Helsingin piispan vastauksessa hämärä ristiriita – myös hotellinjohtaja vaikenee

lehtikuva/linda manner
lehtikuva/linda manner
lehtikuva/linda manner

Helsingin piispan Teemu Laajasalon luottokorttilaskuissa olevat hämäryydet nousivat tiistaina julkisuuteen muun muassa niistä Helsingin hiippakunnan tuomiokapituliin tehdyn selvityspyynnön jälkeen. Selvityspyynnön teki Helsingin hiippakuntavaltuuston puheenjohtaja Johanna Korhonen.

Korhonen jätti 40 kysymyksen listan. Kysymyksistä vajaa puolet koskee Helsingin seurakuntayhtymän luottokortin käyttöä. Laajasalo toimi tuolloin Kallion kirkkoherrana.

Korhonen kaipaa Helsingin nykyiseltä piispalta vastauksia muun muassa Laajasalon yöpymisestä Savonlinnassa.

”Huoneesi oli hotellin kallein, sen nimi on kuninkaansviitti, ja olet maksanut yhdestä yöstä seurakuntayhtymän luottokortilla 325 euroa. Kyseessä on hinta, joka hotellin mukaan laskutetaan silloin, kun sviitissä yöpyy kaksi henkilöä; yhden hengen hinta on hitusen alempi.”

Korhonen tiedustelee Laajasalolta, miksi tämä on maksanut yöpymisensä Helsingin seurakuntien luottokortilla sen sijaan, että olisi laskuttanut kulunsa kutsuneelta seurakunnalta ja miksi Laajasalo on valinnut hotellin kalleimman mahdollisen huoneen, vaikka kaupungissa oli Korhosen mukaan samaan aikaan tarjolla runsaasti muitakin huoneita.

”Jos olet yöpynyt kuninkaansviitissä yksin, niin kuin kirjoitat, miksi olet silti maksanut huoneesta kahden hengen hinnan? Jos olet yöpynyt kuninkaansviitissä toisen henkilön kanssa, miksi olet maksattanut Helsingin seurakunnilla itsesi lisäksi tämän toisenkin henkilön kuluja?”

Laajasalo kommentoi selvityspyyntöä Demokraatille tiistai-iltana. Laajasalo sanoi yöpyneensä kuninkaansviitissä yksin, vaikka laskutus meni kahden mukaan.

– Tilasin huoneen autosta soittamalla hotelliin ja sanomalla, että haluan hyvän huoneen. Se oli aivan ilmeinen virhe. Minulle huonetta ei ole taatusti myyty tuollaisella nimellä (kuninkaansviitti).

Demokraatti koetti selvittää torstaina ristiriitaa, miksi laskutus meni kahden hengen mukaan, vaikka Laajasalo kertoo olleensa huoneessa yksin.

Kun Demokraatti tiedusteli Laajasalon tapauksesta Savonlinnan Seurahuoneen hotellinjohtajalta Kari Hänniseltä, tämä oli haluton avaamaan asiaa, mistä ristiriita voisi hotellin käsityksen mukaan johtua.

– En kommentoi.

Kun Demokraatti lavensi kysymyksen hotellin yleisiin kirjautumiskäytäntöihin, vastaus kuului edelleen:

– En kommentoi.

Savonlinnan Seurahuone kuuluu Sokos Hotels -ketjuun. Ketjun myyntipalvelusta kerrotaan Demokraatille ystävällisesti, että jokaisen yöpyjän on täytettävä majoituskortti.

– Samalle majoituskortille voi panna useamman henkilön, jos henkilöillä on sama kotiosoite.

Toisin sanoen jokaisen yöpyjän nimi kirjataan ylös. Seurakuntayhtymän luottokorttia laskutettiin kahdesta henkilöstä, vaikka Laajasalo kertoo olleensa sviitissä yksin.

Demokraatti yritti tavoittaa torstaina piispa Laajasalon vastaamaan, mistä ristiriita johtuu ja onko kyseessä mahdollisesti hotellin tekemä virhe laskutuksessa. Demokraatti ei tavoittanut Laajasaloa kommentoimaan.

Jakoa

Jaa tämä artikkeli

Viikon 41 Demokraatti
TIEDUSTELULAIN ABC - Mitä tavallisen ihmisen pitää tietää?
LÄHIÖELÄMÄÄ - Selma Vilhunen teki rosoisen nuoriselokuvan
TARJA HALONEN - YK:n tulisi toimia pienemmällä budjetilla
Seuraa Meitä:
Lisää aiheesta:

Kommentit

Toimituksen valinta


Luetuimmat


Uusimmat