Uutiset

Terveisiä Piikkiön kesänuokkarilta

Harvaluodon sup-lautailupäivä oli suosittu nuorten keskuudessa.
Harvaluodon sup-lautailupäivä oli suosittu nuorten keskuudessa.
Harvaluodon sup-lautailupäivä oli suosittu nuorten keskuudessa.

Puheensorinaa, naurua, musiikkia ja biljardipallojen kopsahduksia, ne on niitä ääniä, joita perjantain yökahvilassa voi nuorisotalolla kuulla.

Piikkiön Sosialidemokraattinen Työväenyhdistys käynnisti pop-up kesänuokkarin kuudeksi viikoksi Piikkiöön. Kesänuokkariin palkattiin yksi nuorisotyöntekijä ja yhdistyksen omat aktiiviset jäsenet osallistuivat yökahvilatoimintaan talkoovoimin.

Ei siinä tarvitse muuta tehdä kuin huutaa Facebookiin, että ovet ovat avoimena ja ruokaa on tarjolla.

Nuorisotyöntekijällä on ollut käytössään auto, jolla hän on päivisin lähtenyt etsimään nuoria kyliltä, kuljettanut nuoria ja osallistunut nuorten pallopeleihin.  Nuorisotyöntekijä on myös pitänyt nuorisotalon ovia avoimena kesän aikana, aina silloin kun talolle on tulijoita ollut. Nuorisotalolla on ollut mahdollisuus pelata mm. biljardia, pingistä ja tietokonepelejä. Joka toinen perjantaina on järjestetty yökahvilaa, jossa nuorilla on ollut mahdollisuus tehdä ruokaa, esim. pizzaperjantai ja taco-ilta. Myös grillimakkaraa on kulunut kesän aikana useampi kilo.

Nuorisotyöntekijä osaa houkutella nuoret nuorisotilalle.

– Ei siinä tarvitse muuta tehdä kuin huutaa Facebookiin, että ovet ovat avoimena ja ruokaa on tarjolla.

Piikkiön demarit järjestivät yhdessä Piikkiön nuorison tuki ry:n kanssa myös Sup-lautailupäivän Harvaluodon uimarannalla 20.7. Lautailuun osallistui päivän aikana yhteensä 20 nuorta. Vaikka välillä satoi, niin se ei nuorten menoa haitannut, kun saunatkin olivat mukavasti lämpiminä.

– Jes nyt sataa, tekis mieli mennä uudestaan, eräs nuori kommentoi.

Kesänuokkari tavoitti arkipäivisin noin 10 nuorta päivässä ja perjantaisin noin 25–50 nuorta. Nuorisotalolla on kesän aikana käynyt myös uusia nuoria, jotka eivät ole aikaisemmin osallistuneet kaupungin järjestämään nuorisotalotoimintaan. Toiminta on ollut nuorille täysin maksuton. Piikkiön Sosialidemokraattien järjestämä Kesänuokkari toiminta päättyi 28.7. asti.

Niina Alho, Piikkiö

Seuraa Meitä:
Lisää aiheesta:

Kommentit

Toimituksen valinta


Luetuimmat