Politiikka

Toimi Kankaanniemi: ”Alexander Stubb huusi kuin raivohärkä”

Lehtikuva/ Heikki Saukkomaa
Lehtikuva/ Heikki Saukkomaa
Lehtikuva/ Heikki Saukkomaa

Perussuomalaisten kansanedustaja Toimi Kankaanniemi palaa blogikirjoituksessaan Sipilän hallituksen kriisiin kaksi vuotta sitten. Kankaanniemi antaa näkymän neuvottelujen tuskaisuuteen.

”Pääministeri kutsui perjantaina 6.11.2015 koolle yhteispalaverin klo 15:ksi valtioneuvoston linnaan. Ps-ryhmä nimesi neuvottelijoiksi ministerien Timo Soinin ja Hanna Mäntylän lisäksi allekirjoittaneen sekä edustajat Pirkko Mattilan ja Vesa-Matti Saarakkalan.

Kankaanniemen mukaan tunnelma kokouksessa oli äärimmäisen kireä.

”Kolmannen hallituspuolueen silloinen puheenjohtaja (Alexander Stubb) huusi kuin raivohärkä. Istui vieressäni. Hän kutsui paikalle varapuhemies Risikon ja edustaja Zyskowiczin. Joukko oli iso.”

Kankaanniemi kertoo, että ilta venyi, mutta sopua ei alkanut syntyä. Sitten hieman ennen puolta yötä syntyi keskustan ja kokoomuksen vastuuministerien esitys.

”Siinä kepu oli saamassa intohimonsa mukaisesti 18 (15+3) maakuntaa ja kokoomus laajan valinnanvapauden. Molempien puolueiden neuvottelijat hyväksyivät sen nopeasti.”

”Vuorokauden vaihtuessa lauantaiksi olin sivuhuoneessa ministeri Mäntylän kanssa kahden pohtimassa esitystä. Ministeri piti sitä mahdottomana ja järjettömänä. Ei ollut valmis hyväksymään. Asiallisesti olin täysin samaa mieltä. Panokset olivat kuitenkin erittäin suuret. Sipilän hallituksen kaatuminen tai jatkaminen. Totesin ministeri Mäntylälle, että jos hylkäämme esityksen, hallitus kaatuu. Syy on meidän kahden.”

Kankaanniemi sanoo miettineensä monesti, olisiko sittenkin pitänyt 7.11.2015 puolilta öin sanoa ”EI KÄY”.

”Jälleen ensi helmikuussa kokoomuslainen valinnanvapausmalli, jonka Kepu ja siniset vastikään hyväksyivät lausunnolle lähetettäväksi, törmää ylitsepääsemättömiin ongelmiin, osin perustuslain, osin toiminnallisten epäkohtien ja varsinkin kustannusvaikutusten takia. Kaatuuko hallitus siihen, sen näemme!”

Hänen mukaansa häikäilemätön valtapolitiikka ja sokea ideologiaintoisuus ovat huono yhdistelmä tehdä lehmänkauppoja.

”Kansa maksaa ja kärsii.”

Jakoa

Jaa tämä artikkeli

Viikon 38 Demokraatti
ANI SUORASUU - Ann Selinille ei ryppyillä
VARAA PAREMPAAN - Eveliina Heinäluoma haluaa herättää puolueet Helsingissä
KUIN ERI PLANEELTA - SDP:n ja hallituksen sote-linjat eivät kohtaa
Seuraa Meitä:
Lisää aiheesta:

Kommentit

Toimituksen valinta


Luetuimmat