Kotimaa

Tradeka lahjoittaa 2 500 000€ – ”Palautamme osan tuloksestamme voitonjakolupauksemme mukaisesti yhteiseen hyvään”

Kari Hulkko
Tradekan toimitusjohtaja Perttu Puro.
Kari Hulkko
Tradekan toimitusjohtaja Perttu Puro.
Kari Hulkko
Tradekan toimitusjohtaja Perttu Puro.

Tänään tiistaina 100 vuotta täyttävä Osuuskunta Tradeka lahjoittaa 2,5 miljoonaa euroa yleishyödyllisiin hankkeisiin.

– Tavoitteenamme on tehdä sekä hyvää tulosta että hyvää ympäröivälle yhteiskunnalle. Palautamme osan tuloksestamme voitonjakolupauksemme mukaisesti yhteiseen hyvään, sanoo Tradekan toimitusjohtaja Perttu Puro.

Tradeka kertoo haluavansa olla mukana vahvistamassa Suomen tulevaisuutta tukemalla kansalaisia, tasa-arvoa, innovointia ja yrittäjyyttä. Juhlavuonna avustuksia ovat saaneet hankkeet, jotka aktivoivat ja tukevat kansalaisia, uudistavat toimintatapoja ja mahdollistavat uudenlaista kansalaisjärjestö- tai yritystoimintaa.

Erityisenä painopistealueena on ollut oikeudenmukaisen ja kaikki suomalaiset huomioivan digitalisaation tukeminen.

– Jaamme 2,5 miljoonan euron lahjoitukset yli 30 hankkeen tai toimijan kesken. Osa lahjoitusten saajista, kuten Väestöliiton Poikien Puhelin ja Aalto-yliopiston Design Factory, ovat täysin uusia, osa avustuskohteista on pitkäaikaisia kumppaneitamme. Lahjoituksistamme voi lukea lisää tradeka.fi -sivustolla juuri avatussa Omistaminen tekee hyvää -blogissamme, kertoo Tradekan vastuullisuusjohtaja Satu Niemelä.

Tradeka on muistanut juhlavuotenaan myös jäseniään yhteensä yli 100 euron jäseneduilla per jäsen sekä järjestämällä jäsenistölle Tuntematon sotilas -elokuvan kutsuvierasnäytöksiä ympäri Suomen.

Koko lista avustuskohteista löytyy Osuuskunta Tradekan verkkosivuilta.

Tradeka on myös sopinut professori Markku Kuisman, dosentti Teemu Keskisarjan ja filosofian maisteri Anitra Komulaisen kanssa kokoavan historiateoksen kirjoittamisesta OTK–EKA-vetoisen edistysmielisen osuustoimintaliikkeen vuosikymmenistä yrityksenä ja kansanliikkeenä.

– Haluamme muodostaa kokonaisvaltaisen kuvan ja ymmärtää, mihin edistysmielisen osuustoimintaliikkeen menestys ja epäonnistumiset ovat perustuneet, professori Kuisma kertoo.

Jakoa

Jaa tämä artikkeli

Viikon 31 Demokraatti
PAM - Taas haetaan palkkatasa-arvoa
SDP - Tulevaisuus tehdään tänään
TSL - Sata vuotta suomalaisten sivistämistä
Seuraa Meitä:
Lisää aiheesta:

Kommentit

Toimituksen valinta


JOHANNES IJÄS

SDP:n 120-vuotisjuhlassa visioitiin tulevaa – Sanna Marin: ”Miksei 4 päivän työviikko ja 6 tunnin työpäivä voisi olla seuraava tavoite?”
17.8.2019

Luetuimmat


Uusimmat