Palkittu politiikan aikakauslehti
72€/6kk

Ulkomaat

Tshekin uusi presidentti: Ukrainan pitäisi päästä liittymään Natoon heti sodan päätyttyä – ”Mielestäni he todella ansaitsisivat sen”

LEHTIKUVA / AFP / MICHAL CIZEK

Tshekin presidentinvaalit voittaneen Petr Pavelin mukaan Ukrainan pitäisi päästä sotilasliitto Naton jäseneksi heti Ukrainan sodan päätyttyä. Pavel sanoi Ukrainan olevan “moraalisesti ja käytännöllisesti valmis” liittymään Natoon.

DEMOKRAATTI/STT

Demokraatti

-  Mielestäni he todella ansaitsisivat sen. Ukrainan armeija tulee olemaan Euroopan kokenein. Ukraina kuuluu osaksi demokraattisten maiden yhteisöä, Pavel sanoi yleisradioyhtiö BBC:n haastattelussa.

Pavelin mukaan länsimaiden olisi niin ikään tuettava Ukrainaa lähes kaikella sen toivomalla aseistuksella. Venäjä on varoittanut, että kasvava aseapu voi johtaa siihen, että Nato-maat katsotaan sodan osapuoleksi.

-  Meillä ei ole vaihtoehtoa. Jos jätämme Ukrainan ilman apua, he erittäin todennäköisesti häviävät tämän sodan. Ja jos he häviävät, me kaikki häviämme.

-  Venäjän tykistö ja ohjukset eivät tuhoa meidän kaupunkejamme, mutta tulevaisuutemme voi tuhoutua, jos emme tue Ukrainaa niin, että tämä konflikti päättyy menestyksekkäästi, Pavel jatkoi.

Pavel on eläköitynyt kenraali, joka on aikaisemmin toiminut muun muassa Naton sotilaskomitean puheenjohtajana.

Jaa tämä artikkeli

Kommentit

Artikkeleita voi kommentoida yhden vuorokauden ajan julkaisuhetkestä. Kirjoita asiallisesti ja muita kunnioittaen. Ylläpito pidättää oikeuden poistaa sopimattomat viestit ja estää kirjoittajaa kommentoimasta.

Sähköpostiosoitteesi

Toimituksen valinnat

Toimituksen valinnat

Demokraatti

päätoimittaja: Petri Korhonen
Lähetä juttuvinkki →

Toimitus: PL 338, 00531 Helsinki, puh. 09 701 041

Arbetarbladet

chefredaktör: Topi Lappalainen
Kontakt →

Redaktion: Broholmsgatan 18-20 C, 00531 Helsingfors

Tietosuoja-asetukset

2018 DEMOKRAATTI
TIETOSUOJA- ja REKISTERISELOSTE