Politiikka

Tuomioja ei saanut kyselytunnilla puheenvuoroa – tämän hän olisi hallitukselta sotesta kysynyt

Lehtikuva / Roni Rekomaa
Lehtikuva / Roni Rekomaa
Lehtikuva / Roni Rekomaa

Kansanedustaja Erkki Tuomioja (sd.) jatkaa Facebook-päivityksessään eduskunnan suullisella kyselytunnilla tänään vilkkaana virinnyttä sote-keskustelua.

Tuomioja kirjoittaa, että jos hän olisi saanut kyselytunnilla puheenvuoron, olisi hän kysynyt kumpi on hallitukselle tärkeämpää, sen itsensä asettama tavoiteaikataulu vai se että sote uudistus myös onnistuisi toteuttamaan alkuperäisiä tavoitteita.

Kuka kantaa vastuun?

Kyselytunnilla huomion vei perustuslakivaliokunnan aikaisemmin tänään julkaistu sosiaali- ja terveydenhuollon uudistukseen antama lausunto. Lausunnon mukaan soten valinnanvapauslaki pitää valmistella uudelleen.

Myös julkisten sote-palvelujen niin sanottu pakkoyhtiöittäminen on valiokunnan mukaan perustuslain vastainen. Tuomiojalle ei myönnetty kyselytunnilla puheenvuoroa.

– Mikä on se salainen viisaus joka tekee meille mahdolliseksi toteuttaa 18 kuukaudessa yhtä mittava uudistus johon Ruotsissa käytettiin useita vuosikymmeniä, hän kysyy nyt Facebook–julkaisussaan.

– Ja jos hallitus vie uudistuksen loppuun niin kuka kantaa vastuun ja miten siitä, jos yksin potilastietojärjestelmän yhtenäistäminen ei heti onnistukaan ja seurauksena on piikki potilaskuolleisuudessa?

Seuraa Meitä:
Lisää aiheesta:

Kommentit

Toimituksen valinta


Luetuimmat