Palkittu politiikan aikakauslehti
72€/6kk

Turkki aloittaa Suomen Nato-jäsenyyden ratifiointiprosessin – Niinistö: “Suomen jäsenyys ei ole täydellinen ilman Ruotsia”

LEHTIKUVA / HANDOUT / RIIKKA HIETAJÄRVI

Turkki on päättänyt aloittaa Suomen Nato-jäsenyyden ratifiointiprosessin parlamentissa, kertoo Turkin presidentti Recep Tayyip Erdogan.

DEMOKRAATTI/STT

Demokraatti

Hän kertoi asiasta yhteisessä tiedotustilaisuudessa Suomen presidentti Sauli Niinistölle. Presidentit tapasivat tänään Ankarassa.

Erdoganin mukaan Nato-ratifiointia koskevat keskustelut Ruotsin kanssa jatkuvat.

Presidentti Niinistö kiitti avauspuheenvuorossaan lehdistötilaisuudessa Erdogania keskusteluista. Hän käsitteli myös Turkin kokemaa maanjäristystä ja sanoi Erdoganin hallinnon ihmisten työskentelevän tehokkaasti sen jälkihoidossa.

Niinistö myös kehui Erdogania siitä, miten tämä pitää yhteyttä eri puolille maailmaa ja mainitsi esimerkiksi Turkin presidentin työn ukrainalaisen viljan viennin edistämisen hyväksi.

Niinistö muistutti, että 95 % Suomen kansanedustajista on äänestänyt sen puolesta, että Suomi hakee Nato-jäsenyyttä.

– Nyt olemme saaneet vastauksen. Kiitos, hän jatkoi.

Niinistö kehui monin tavoin Ruotsia ja sanoi, että hänellä on tunne, ettei Suomen jäsenyys ole täydellinen ilman Ruotsia. Maillamme on niin paljon yhteisiä intressejä.

Niinistö sanoi toivovansa, että Naton Vilnan huippukokoukseen mentäessä nähtäisiin 32 jäsenmaan liittokunta eli Ruotsikin olisi mukana.

Presidentti Erdogan sanoo toivovansa, että Suomen Nato-jäsenyyden ratifiointi tapahtuu Turkin parlamentissa ennen Turkin vaaleja toukokuussa.

Uutista päivitetty kello 16.54.

Jaa tämä artikkeli

Kommentit

Artikkeleita voi kommentoida yhden vuorokauden ajan julkaisuhetkestä. Kirjoita asiallisesti ja muita kunnioittaen. Ylläpito pidättää oikeuden poistaa sopimattomat viestit ja estää kirjoittajaa kommentoimasta.

Sähköpostiosoitteesi

Toimituksen valinnat

Toimituksen valinnat

Demokraatti

päätoimittaja: Petri Korhonen
Lähetä juttuvinkki →

Toimitus: PL 338, 00531 Helsinki, puh. 09 701 041

Arbetarbladet

chefredaktör: Topi Lappalainen
Kontakt →

Redaktion: Broholmsgatan 18-20 C, 00531 Helsingfors

Tietosuoja-asetukset

2018 DEMOKRAATTI
TIETOSUOJA- ja REKISTERISELOSTE