Kotimaa

Tutkija vastaa: Näin Eurooppaan palaavien jihadistien kanssa on toimittava

Lehtikuva
Lehtikuva

Geopoliittisiin konflikteihin erikoistunut tutkija Alan Salehzadeh pohtii blogikirjoituksessaan, mitä tehdä Eurooppaan palaaville jihadisteille.

Salehzadeh huomauttaa, että tällä hetkellä on vaikea tietää, ketkä ovat osallistuneet taisteluihin.

”Moni esimerkiksi matkustaa Syyriaan ja Irakiin ”humanitäärisiin syihin” vedoten, ja eurooppalaisten viranomaisten on äärimmäisen vaikeaa saada selville, ovatko kyseiset henkilöt olleet mukana taisteluissa vai ei.”

Salehzadeh sanoo, että että jihad-taistelijat ovat erittäin vaarallisia palattuaan Eurooppaan. Hänen mukaansa viranomaisten olisikin nyt tehostettava toimintaansa, jotta kaikki joita epäillään osallistumisesta tai avunannosta islamilaiseen sotaan, saadaan valvonnan piiriin ja oikeuden eteen.

”Viranomaisten tulee myös suhtautua nykyistä skeptisemmin niihin yksityishenkilöihin ja mikroryhmittymiin, jotka matkustelevat Irakiin ja Syyriaan ”avustustarkoituksessa”.”

Tutkija vertaa tilannetta ”villiin länteen”.

”Alue on täysin konfliktin runtelema, siksi on mahdotonta tietää mitä ”avustustyötä” tekevä yksityishenkilö oikeasti puuhailee.”

Hän sanoo mielipiteenään, että Somaliasta, Libyasta, Irakista ja Syyriasta Eurooppaan palaavia nuoria ei kuulu tukea tai ohjata takaisin yhteiskuntaan, vaan asettaa erittäin tiiviiseen viranomaisvalvontaan.

”Heidän ei tulisi saada liikkua vapaalla jalalla tai viestitellä vapaasti ennen kuin voidaan todeta, että he eivät ole osallistuneet alueella sotilaalliseen toimintaan tai sen tukemiseen.”

Seuraa Meitä:
Lisää aiheesta:

Kommentit

Toimituksen valinta


Luetuimmat